Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Csak nekem volt csalódás ez a...

Csak nekem volt csalódás ez a Detroit: Become Humanban?

Figyelt kérdés

SPOILER!

Alice egy robot. Vagyis ugyanúgy bírom őket, de mégis. Nekem úgy tetszett a sztori, amikor még azt hittem, hogy ALice ember. :( Amikor erre fény derült, már teljesen máshogy néztem rájuk.

Azt hittem, hogy kijutnak Kanadába, Kara dolgozni kezd, és megpróbál egy élhető gyerekkort biztosítani Alicenak, aki iskolába jár, barátokat szerez, majd kamaszodni kezd, felnő, gyerekei lesznek, stb. De ezután, hogy ő is robot, csak gyereknek néz ki, mindent másképp gondolok. Alice sosem fog felnőni, így rendes élete sem lehet majd, mint ember.

2020. febr. 28. 19:11
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az egész "játék" csalódás volt.
2020. febr. 29. 17:46
 2/5 anonim ***** válasza:
83%

Nekem egy hatalmas élmény volt a játék

Alice meg hát.... Gyanús volt nekem

Úgy értem hogy pl egyszer sem evett

Meg hogy amikor lekoptatjuk az apját az nem tett feljelentést

2020. febr. 29. 21:07
 3/5 A kérdező kommentje:
Nem tett feljelentést? De a rendőrség üldözni kezd minket? Amúgy olyan jó lenne egy olyan játék, ahol Alice ember. Azaz Kara áldozata nem lett volna hiábavaló. Úgy értem hogy Alice így csak egy érzelemtől túlfűtött android. Aki normális gyerekkort akar. De hogy, ha sosem fog felnőni? Meg minden. De ha már így alakult jó lenne ha lenne epilógus a játékhoz, amiben bepillantást nyerhetünk a későbbi történésekbe. Pl: hogy élnek Alice-ék? Hogyan élnek az androidok Detroitban?
2020. márc. 1. 15:05
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Igen üldöz de sehol nem írtak olyat hogy egy robot elrabolt egy kislányt
2020. márc. 4. 16:29
 5/5 anonim ***** válasza:
13%

A játék 1/3-tól sejtettem, onnantól, hogy elmenekültünk Todd-tól. A rendőrőrsön amikor Connor-al a deviáns androidok aktáit nézegethetjük, az utolsó akta Kara-é. Az én végigjátszásomban viszonylag "békésen" váltak el útjaink Todd-al (értsd: elbújtunk előle a szobájában, majd a hátsó ajtón elmenekültünk). Volt némi adok kapok, egy kis QTE, de Todd nem halt meg, nem sérült meg. A takarítás során ugyan megtaláltam a pisztolyt és nagyon gondolkoztam azon, hogy felveszem és megvédem Alice-t vele, de az volt az érzésem, hogy Todd fogja a rövidebbet húzni velünk szemben: vagy mi lőjük le vagy Alice azért, hogy minkét védjen meg. Így az aktánkban csak tettlegesség szerepel, mint bűntett. Egy szóval nem említik, hogy elraboltunk egy 9 éves kislányt.

Éjszaka a városban amikor menedéket kerestünk Alice-nek, sikerült pénzt csórnom az üzlet kasszájából (meg előtte egy csokit is loptam Alice-nek), így miután a mosodából is loptunk ruhákat, mehettünk a motelbe. Alice a pénzlopásnak nem örült, csalódott bennünk, ahogy akkor is, hogy ruhát loptunk. Levetkezőtettem, a vizes ruháit a motelszoba fürdőszobájának radiátorára tettem száradni, majd megkínáltam a csokival, de Alice nem kérte. Fura volt, mert a gusztusos spagettinkből sem evett egy falatot sem amit még otthon tettük elé. Megvigasztaltam, azt ígértem neki, hogy örökre mellette maradok. Este, amikor lefeküdtünk aludni melléfeküdtem, Alice kapcsolata velünk szemben pedig családra változott.

Reggel amíg Alice fürdött, nézhettük a TV-t, a híradásban Todd nyilatkozott a TV-ben, volt egy kis sebtapasz a homlokán, röviden annyit mondott, hogy otthon elvolt magában aztán minden ok nélkül rátámadtunk. Egy szóval sem említi meg, hogy elraboltuk a kislányt. Itt lett valami nagyon gyanús nekem Alice-al kapcsolatban. Itt abbahagytam a játékot, eltettem magam másnapra. De amíg el nem aludtam, gondolkoztam a játékon, fura volt nekem, hogy ennyire nem veszik figyelembe, hogy eltűnt egy kislány. Aztán egyszer csak "beugrott a válasz".

Tuti android. Annak kell lennie. Ha volt valaha is igazi lánya, egy anya nem hagyná ott a lányát egy drogfüggő, munkanélküli, viselkedési zavaroktól szenvedő férfi mellett a saját lányát. Vitte volna magával. Ha otthagyta, egy dolog miatt tehette: nem igazi. De hol a jobb halántékáról a kék színű chip? Erre több választ tartok lehetségesnek:

- Todd és a felesége kiszedték, hogy kevésbé tűnjön androidnak

- Todd egyszer úgy megverte Alice-t, hogy kiüthette belőle. Ezt ugye lerajzolta Alice, hogy őt is bántotta.

De ezeket nem tartottam túl valószínűnek, túl "egyszerű" meg "olcsó" húzás a grandiózus történethez képest amit írtak a Detroit-hoz. Ezért tovább gondolkoztam, hová lett a chip? Aztán leesett: Alice deviáns lett, valószínűleg akkor, amikor minket szétvert Todd. Akkor vehette kis a chip-et.

Miért nem ment el akkor Alice ha deviáns? Miért maradt Todd-al? A motelban elsírta nekünk, hogy ő nem akart mást, csak úgy élni, mint a többi kislány, egy igazi családot szeretett volna. Valahol, valamilyen szinten szerette Todd-ot, mint apját. Lehet szánalomból maradt vele. Vagy kényszerből. Vagy a naivságából amit az éltetett, hogy nem akart mást, csak családot. És elfogadta, hogy neki ez jutott. Ezt már nem tudom.

Ezzel a válasszal akkor, a játék 1/3-nál tökre elégedett voltam, és örültem is, hogy rájöhettem valami fontos dologra.

Szóval, szerintem nem titkolta a játék, hogy Alice android. Csak nem mondta ki az elején. De adott annyi jelet, hogy összetudja rakni valaki a jelekből az igazságot. Ehhez persze úgy is kellett vinni a történetet, meg úgy játszani, hogy a legtöbb infóhoz hozzájuss. A Jericho-s jelenetben, amikor meglátjuk a "másik Alice-t", az annak olcsó fordulatnak tűnhetett, aki abszolút nem sejtett semmit a kiscsajjal kapcsolatban. Vagy ledöbbenhetett. Én meg felkiáltottam, hogy "Tudtam! TUDTAM!"

Számomra nem változtatott semmin a biztos tény, hogy android. Annyi mindenen keresztül mentünk már együtt, illetve tettünk neki egy ígéretet: soha nem hagyjuk el, örökre mellette maradunk.

2020. júl. 2. 23:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!