Felsorolnátok olyan TOP-5 PC játékokat, amelyek az elmúlt 15 évet tekintve etalonnak számítanak?
Tudom, hogy elég szubjektív, de a filmek esetében is szerintem van ilyen all-time lista amely tartalmazza a legsikeresebb/korszakalkotó filmeket.
Nos én a PC játékokra lennék kíváncsi, amelyek az elmúlt 15 évben hatalmas sikert értek el, nagy hatással voltak a játékiparra és nagyon magas értékeléseket kaptak mind újságírói, mind játékostársadalmi körökben és amelyeket mai fejjel is érdemes elővenni és nosztalgiázni velük.
Azért írtam 15 évet, mert a 2000-es évek eleji játékok grafikailag már tényleg elég elavultak, hiába sikerjátékról van szó és lehet élvezni (Mafia, Half-Life, Counter-Strike).
Igazából grafikailag nincsenek elavult játékok, egy játékot már régen rossz, ha csak a grafikája miatt játszik valaki. Tehát pl egy Morrowind mindig is a szerepjátékok királya lesz, grafikától függetlenül - szerintem.
Amúgy szerintem az elmúlt 15 év etalon játékai a következők:
Bioshock
GTR 2
Mass Effect
Sleeping dogs,
Fallout 3
Amúgy szerintem úgy van ennek értelme, ha mindenki odaírja, hogy hány éves... 45 éves/férfi
Pontosan ahogy az első válaszoló is írta. HA csak a grafikát nézed akkor inkább ne is játssz játékokkal, vagy csak az elmúlt pár évből maximum.
Ami én kedvenceim és szerintem korszakalkotóak voltak:
GTA Sand Andreas/Vice City
Saints Row 3
Vampire the masquerade redemption(ez 2000-es játék szóval jó 20 éves is megvan)
Paraworld
Haegemonia: Univerzum Légiói és a Solon Hagyaték
Chrome(A játék és nem a böngésző xD)
Elder Scrolls széria(Daggerfal,Morrowind,Oblivion)
Prince of Persia részek.
Diablo és Fallout első részei.
Ezek mind legalább 10-15 éves játékok és mai napig remek játékok. Nem a grafika a mérvadó 1 játékban.
Illetve a Minecraft,Fortnite,CSGO,RDR2 a mai világ rákfenéje ilyen téren.
23/f
#1: Természetesen egy jó játéknál nem szempont a grafika, csak ezt a 15 éves kritériumot azért fogalmaztam meg, mert mai fejjel és igénnyel terveznék játszani az említett címekkel (amikkel korábban nem is biztos, hogy játszottam) és bármennyire is jó játék pl. a Morrowind mégis ma már lehet inkább az Oblivion-t vagy a Skyrim-ot telepíteném fel. Főleg, hogy legtöbb esetben már Win10-en necces a futtatásuk ezeknek a régebbi játékoknak. Én egyébként 26 vagyok és elsősorban azért tettem fel a kérdést, mert nincs valami nagy játékos múltam.
A listát viszont köszönöm. Ezek közül a GTR 2-vel játszottam, ami tényleg elég komoly mérce volt anno a maga kategóriájában.
Far Cry3-4
Dying Light
CoD2 Hogy egy régi is legyen
GTA 5
Metro sorozat
Nekem ezek...
Szintén előző vagyok xD
Warcraft 3
Minecraft
Diablo
Assassins creed
#7: Kár, hogy az (mmo)rpg-k annyira nem jönnek be pedig biztos élvezném azokat is, mert a maga kategóriájában ezek komoly játékok.
Viszont az AC sorozat mindegyike kiemelkedő vagy van ami gyengébb lett? Mert pótoltam végre a hiányosságot és most játszottam végig a 2. részt, de nagyon kevés játéknál volt meg az a feeling ami átjött (talán utoljára a Mafia 1). Nem tudom, hogy a többi is ilyen jó-e.
Witcher 1-2-3
Mass Effect 1-2-3
Dragon Age Origins
Portal 1-2
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!