Vettem egy a Prohardveren ajánlott gamer egeret de nem veszek észre semmi különbséget, hogy érzékenyebb lenne. Milyen különbséget kéne tapasztaljak?
HyperX PulseFire Core az egér neve. Mindegyik DPI ben kipróbáltam, de tapasztalataim szerint egyet választok és a játékban is beállítom, hogy milyen érzékeny legyen az egér, mégis ugyanolyan játékélményem van, ugyanolyan a teljesítményem is, csak kényelmesebb a kezemnek. Nem értem minek van ott a DPI váltó, amikor úgyis mindenkinek van egy megszokott érzékenysége, amihez a keze vagy az izmai meg van szokva és ha nem jó, be lehet állítani a játékban.
Eddig egy mezei irodai egeret használtam, sőt ismerősömnél egy Logitech egeret is kipróbáltam milyen játék közben, a saját beállításaimmal, de ott sem tapasztaltam semmi változást. Ezeknél az egereknél pedig pont a szenzort reklámozzák, hogy nagyon jó, kifinomult.
Nagyra becsülöm dobragabot, Vanirt és a többi egérmániást, de megszállottjai néhány olyan jellemzőnek, amik a normális hétköznapi embert egyáltalán nem érintik. Pl. a rángatás. Van néhány játékos, akik minimumra állított dpi-vel, 50-70 centiket rántanak az egéren célzás közben. Én egy kb. 15x15 centiméteres területen mozgatom az egeret, ezért teljesen hidegen hagy, hogy mekkora rántás "akasztja ki" az egér szenzorát. De Gáboréknak csak az a jó egér, amit nem lehet kiakasztani.
A "csúcsegerek" kivétel nélkül ugyanazt a háromféle szenzort használják, úgyhogy maximum méretben, súlyban és alakjukban különböznek, a működésüket tekintve nem.
De tény, hogy az olcsóbb egerek többségében annyira ócska elektronika van, hogy mikor valaki más gépét használom, még az asztali ikonokat is alig tudom becélozni velük, annyira csúszik, ugrál, imbolyog a kurzor. A tulajnak meg fel sem tűnik, annyira hozzászokott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!