Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Más is van aki el kezdett...

Más is van aki el kezdett kiábrándulni a játékokból?

Figyelt kérdés

2005 óta vagyok aktív játékos, hosszú éveken át ez volt az elsődleges hobbim, több száz játékot gyűjtöttem össze, de rá kellett jönnöm, hogy mára nem kötnek le olyan mértékben a játékok, sokkal jobban élvezem az olyan időtöltést, amelyben kreatív, alkotó tevékenységet végzek. Amennyiben pedig különböző történeteket szeretnék megtapasztalni szívesebben nyúlok a filmekhez, esetleg olvasok, igazán viszont az előbbi kezdett foglalkoztatni, egyszerűen beleszerettem a filmekbe, már fimes szakirodalmat is olvasok, és előszeretettel fogyasztom a legkülönbözőbb alkotásokat, leginkább a klasszikusok és a művészfilmek érdekelnek.

Játékokat amúgy is túlságosan időigényesnek érzem, jelenleg pl. a The Outer Worlds, Red Dead: Redemption II és a Disco Elysium is érdekelne az új megjelenések mellett, de a három játék akár 200 óra is lehet, ennyi szabadidőm nincs is, minden más hobbimról le kéne mondanom, ami szerintem nem éri meg, egyszerűen nem nyújtanak annyit a játékok számomra, hogy minden másról le mondjak miattuk.

Mostanra kb. heti 4 óránál többet nem tudnék játszani, így értelmét sem látom, hogy belefogjak bármibe is, maximum kikapcsolódásként szoktam leülni egy kis Binding of Isaac elé, ha végképp nincs kedvem. Sőt idén

Az hozzá tartozik, hogy teljesen nem zárkozom el a játékoktól, de jelentősen háttérbe kezd szorulni. (Mondjuk így is végig játszottam 6 rövidebb játékot, de összesen kb. 30 órát tettek ki, illetve többe is belekezdtem, de hiába élvezem őket gyakran félbe maradnak, nincs már kellő motiváció bennem.

Lehet csak a kevés idő az oka, nem tudom...

Mindenesetre 23 évesen úgy érzem már nem is annyira fontos ez, akár csak az egy évvel korábbi önmagához képest viszonyítva.

Más is tapasztalt hasonlót?

2019. okt. 29. 10:47
 1/1 anonim ***** válasza:
100%
Fiatalabb vagyok, mint te (17), de én is hasonlóképp vagyok ezzek. Oké, bevallom, sohasem voltam akkora nagy játékos, de a korábbi években azért sokat játszottam, Sims 2-3-4, Life is strange, Minecrafttal főként minden nap több órát, és akkor el sem tudtam képzelni az életem anélkül, hogy ne játszanék minden nap valamivel. Mostanában pedig leálltam a játékkal :D Szintén kreatív hobbik váltották ezt fel nekem, írás, olvasás, rajzolás, meg rákaptam az animézésre. Persze, azért szoktam egy keveset játszani, és a mai napig van olyan játék, amivel szívesen játszanék (Life is strange pl.), csak ahogy mennek az évek, úgy az időm is egyre kevesebb lesz, és szintén a hobbijaimra fordított időmet kéne elvennem ahhoz, hogy játsszak. Így ez a háttérbe szorult.
2019. okt. 29. 18:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!