Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Normális hogy az XBOX One X...

Normális hogy az XBOX One X órákig telepít?

Figyelt kérdés

Elindítottam, kapásból letölt valami 900 megát, oké, lassú a net, de miután letöltötte kb 2 óra alatt, még 1 órát telepítette.

Lemezes játék nem volt hozzá, csak kód a Forza Motorsport 7-hez, meg a Forza Horizon 4-hez. Mivel a fiókomban megvan a Forza Motorsport 5 és most meg ugye a 6-os volt az ajándék, gondoltam előbb rakja fel azokat a saját profilomról. Kezdtem az 5-el. Valami 40 gigát leszedett, ez sok idő volt, oké. De 2x2,5 óra alatt se végzett a telepítéssel. Írja hogy ready to play, meg működik a játék, de mit kínlódik órákat egy telepítéssel, mikor elvileg ez a leggyorsabb konzol?

Anno 2015.ben mikor megjelent a GTA 5 PC-re, lemezes verziót vettem, és a 7 DB duplarétegű DVD, ami volt vagy 50 giga, 2,5 óra alatt felrakta, az XBOX meg legalább 5 órája kínlódik és felénél se tart.

Naponta 3 óránál többet nem tudok foglalkozni vele, de így hónapokba fog telni mire néhány játékot letölt és telepít.

A gép nem otthon van, nem a sajátom, munkahelyemen (egy könyvtárba) lett vásárolva a gyerekeknek játszani, hamarosan üzemkész állapotba kéne hozni.

Van egy külön profil a gyerekeknek, azzal indul a konzol és ugye az enyém valahogy hozzákötődött, mert eléri róla a játékokat.

Ez meddig működik? Ha otthonra veszek XBOX ONE-T és elkezdem használni a profilomat, akkor a könyvtári gépről eltűnnek azok a játékok, amit az én profilommal vettem meg régebben? Vagy megmaradnak azon is? Ott is tárolja a profilomat, csak lejelszavaztam, hogy ne férjenek hozzá.

2019. szept. 10. 20:52
 1/5 anonim ***** válasza:
Ennyi az átlagos telepítési idő az új generációs xboxokon. Megmaradnak a profilodon a játékok, viszont nem lehet egyszerre ugyanazon a profilon egyszerre játszani mind a két konzolon.
2019. szept. 10. 21:54
 2/5 anonim ***** válasza:

Nekem múltkor fél nap volt egy gta 5.

Lassan annyi az update, mint maga a játék.

50 giga.

2019. szept. 10. 21:58
 3/5 A kérdező kommentje:

Ez szuper, akkor nem telepítem hiába. Természetesen nem lesz egyszerre használva, ezért is jelszavaztam, a gyerekeknek van külön profil, amivel indul alapból, bejelentkezni se kell, az enyémet csak akkor használtam mikor belőttem a gépet, meg amikor valamit vettem/letöltöttem.

Nekem csak X360-am van, és imádom a Forza sorozatot, amikor az az ajándék játék, mindig veszek egy 3 hónapos live-ot és akkor már letöltöm ami jár mellé.

Eddig nem volt gond az X1-es játékokkal mert 360-ról is elértem, csak rányomtam hogy kérem és kész. Majd ha veszek új boxot jó letölthetem rá. Aztán most láttam a Forza 6-nál már nem engedi leütni sem 360-on így mindenképp kell X1 hogy meglegyen a fiókomban. Ráadásul most az összes DLC-t egy pakkban 1300 ft körül meg lehetett szerezni, úgyhogy ezt nem akartam kihagyni.

Akkor viszont ez így jó, mert nekem nem kell azonnal Xbox One-t vennem a gyerekek pedig tudnak játszani az eddig megvett/+ajándék játékaimmal.

Jelenleg még csak a Forza Motorsport 4-nél tartok, és még a Horizonnal nem játszottam egy percet se + ott van a Fást&Furious-os kiegészítő, ami úgy tudom nem is megy X1-en, szóval csak ezek után szándékoztam X1-et venni, valamikor november-december környékén egy jó kis Black Friday akcióban. 170 ezer baromi sok egy évek óta piacon levő konzolért, a könyvtárba is nyomott áron 130-ért tudtuk beszerezni, az már tűrhetőbb, de ha Black Friday-en vgy karácsony körül lemenne 100 alá, itthonra is vennék egyet.

Plusz még egy kérdés:

Meg lehet oldani hogy bizonyos játékokhoz csak jelszóval/engedéllyel férjenek hozzá?

Mivel a gyerekkönyvtári rész egyben rendezvényterem is, felnőttek is használják, plusz tematikus napokon, japán klubban, stb. össze vissza mindenki használja, jó lenne valami megoldás rá, hogy pl a Forzákkal nyugodtan tolja mindenki, de mondjuk a 8 éves gyereknek nem biztos hogy jó lenne a Hitman vagy Bioshock csak egy kattintásra lenne.

2019. szept. 10. 22:14
 4/5 anonim ***** válasza:

Elég sok mindent írtál, próbálok sorra venni mindent.

1, Először is a "telepítés". Az Xbox One mint ahogy az Xbox 360 játékok esetében nem telepít gyakorlatilag semennyit sem. Amire te gondolsz az a letöltés. Xbox Oneon amint letöltődöttek a fájlok a merevlemezre gyakorlatilag azonnal kész indításra a játék. Amivel valószínűleg összetéveszted az a Ready to Play funkció ami sajnos sohasem működött igazán, mert a fejlesztők nem akarnak plus erőforrásokat ráfordítani. Tehát amikor a telepítési csík elér az elejétől teljesen a végéig akkor fejezte be a gép a másolást lemezről vagy a letöltést internetről. A Ready to play ami az első szakaszán szokott elhelyezkedni a csíknak csak annyit jelent, hogy legalább annyi fájl letöltődött, hogy el lehessen indítani a szoftvert. Ennek eredetileg az lett volna a célja, hogy a fejlesztők megadhatják mik azok a legszükségesebb fájlok amikkel el lehet kezdeni akár az első pár pályát a játékban és remélhetőleg mire végigérsz addigra a további részek is letöltődnek. Ehhez viszont komoly extra szoftvertervezési munkára van szükség amit gyakorlatilag semmilyen kiadó nem vállal. A funkciót kötelező támogatni ezért benne van, de szinte az összes játék esetén kimerül abban, hogy a menü bejön, de semmit nem tudsz indítani belőle. Tehát a Ready to Play érdektelen, akkor tudsz játszani amikor végigment a csík. A csík sebessége pedig internetes telepítés esetén igencsak lassú lehet a kapcsolattól függően, hiszen nem ritkák az 50-70-100GBos játékok sem. Sok játék 5-10+GBos updateket is kaphat rendszeresen a későbbiekben. Lemezes telepítés sem biztos, hogy sokkal gyorsabb. Gyakran frissített játékok esetén ugyanis a gép felmegy a netre és megnézi a verziószámot aztán lemezről csak annyit másol fel ami illik ahhoz és a többit a netről. Vannak játékok ahol gyakorlatilag hiába van meg a lemezed annyit változott a játék, hogy úgy is az egészet a netről kell letölteni. Így a "telepítés" sebessége elsősorban a netedtől függ.

2, Másodsorban nem kell foglalkozni a géppel. Amit beteszel a letöltési listára azt a gép szépen sorban leszedegeti magától. A gépben alapbeállítás, hogy magától kikapcsol egy idő után ha nem nyúlnak hozzá (ez kikapcsolható mondjuk), de ha "instant on" üzemmódba állítod a Power settingsnél akkor az azt jelenti, hogy sohasem kapcsolja ki a merevlemezt és a processzort ilyenkor sem és folyamatosan automatán befejezi a letöltéseket és frissíti a szoftvereket magától. Tehát beteszed amit kell és otthagyod. Mire visszamész (nettől függően) már minden üzemkész lesz.

3, Profilkezelés. A játékok használatához bizonyítanod kell, hogy legálisan használod őket. Erre három lehetőség van.

A, A lemezes játékok bármilyen gépen bármilyen profillal működnek, csak be kell tenni a lemezt.

B, A digitális profilhoz kötött játékok legalitása két módon bizonyítható:

- B1: A profil amivel megvásárolták rajta van a gépen és a profilba belépve az Account beállításoknál (My Home Xbox) be kell állítani, hogy ez az én saját használatú "Home" Xboxom. A beállítás kicsit csalóka, mert egy gomb van csak ami attól függ, hogy mire van beállítva a gép. Ha a gép a Home Xbox akkor az lesz ott, hogy "Remove this as my home xbox" vagyis ennek a funkciónak a kikapcsolása. Ha a gép nem Home akkor pedig "Make this my home Xbox" azzá teszi. Ha egy profil home azon a boxon akkor bármelyik profil használhatja az összes játékát anélkül, hogy belépnének abba a profilba. FONTOS, hogy Home funkciót nem lehet korlátlanul állítani. három havonta háromszor ha jól emlékszem. Pont amiatt, hogy ne lehessen ezer gépre betenni a profilodat mindenki számára használhatóan.

- B2: A profil amivel megvásárolták online kapcsolatban van az Xbox Live szerverekkel. Tehát ha online vagy akkor minden játékod megy attól függetlenül akármilyen Xboxon is vagy. Egyszerre csak egy helyen lehet online a profil értelemszerűen.

Tehát összefoglalva amikor megvetted a gépet és először bejelentkeztél a profiloddal valószínűleg home lett azonnal alapból és így minden profillal megy minden azon a gépen. Ha szeretnéd, hogy otthon is tudjál játszani és a könyvtári gépen is megmaradjanak a digitális cuccok arra van egy kiskapus megoldás. Az egyik gép (a könyvtáros gondolom a gyerek profilok miatt) legyen home és csak néha menjen fel online - amikor frissíted a dolgokat vagy letöltesz valami újat. A másik gép viszont minden használatkor legyen online és nem home. Így mind a kettőn bizonyítva van, hogy megvetted a cuccot. Egyszerre a két gép nem lehet online mert egyszerre csak egy profil egy helyről lehet bejelentkezve, viszont home offline is működik. Tehát az otthoni saját géped mindig online kell legyen a játékhoz. Remélem érthető.

4, Jól tetted, hogy a saját profilodat jelszavaztad. A profilok hozzáférhetősége gépenként is állítható, tehát elvileg megteheted, hogy a közös helyen jelszavas, otthon pedig nem a hozzáférés. A könyvtári gépre javasolt gyerekprofilokat kreálni a főprofilodhoz. Azoknak mindenféle hozzáférése szabályozható a játékok korhatár besorolásától kezdve a játékra engedélyezett időig. [link]

A settingsben az is állítható melyik profilt jelentkeztesse be a automatikusan. Az Xbox.com-on gyakorlatilag mindent megtalálsz ami kérdésként felmerülhet. Új profil kreálásához netkapcsolat kell, a beállításk megváltoztatásához szinte biztos, hogy netkapcsolat kell így a gép "elvágása" onlinetől csak biztonságosabbá teszi.

Tavaly BFkor 125e volt az Xbox X akcióban, lehet most is lesz ilyesmi, főleg mivel jövőre jön az új X és PS.

Azé jó megy, hogy X-re telik a könyvtárba az alapgép helyett ;)

2019. szept. 11. 09:04
 5/5 A kérdező kommentje:

Utolsónak köszönöm a részletes választ, így minden érthető.

A könyvtárakat nem kell irigyelni, nagyon kiszámíthatatlan a költségvetés, és az ilyen eszközök beszerzése nagyon bonyolult és változó, ezt is legalább 5 éve terveztük.

Most volt támogatás, vettünk mellé egy 4K TV-t is, és persze hogy akkor a legjobb XBOX-ot kértem hozzá. :)

A számítógépparkunk a tökéletes példája, hogy mennek a dolgok. Van itt használatban tavalyi új gép, igaz alap, Celeronos, de a legújabb Intel, én magam raktam össze, de többségében 15 éves LCD monitorokat használunk és van még szolgálatban 945-ös alaplap Pentium D-vel is.

Könyvekre és DVD-kre rengeteg pénz jut, idén is legalább 250 új DVD és többszáz új könyv lett vásárolva, rendezvények is szépen vannak, a japán klubnak nagy sikere van, jó itt dolgozni, csak anyagilag nem vagyunk megbecsülve, a legutolsó betanított munkás többet visz haza mint a diplomás, évtizedes tapasztalattal rendelkező szakemberek. Ez persze nem az intézményen, hanem a kormányon múlik.

Igaz, hogy én csak részmunkaidős vagyok napi 4 órában, de azért könyvtáros diplomával, felsőfokú informatikai végzettséggel, nyelvvizsgával, adókedvezménnyel, úgy hogy gyakorlatilag én tartom rendben a teljes gépparkot, azért picit kevesellem a havi nettó 80-at.

De nem olyan rég, kb 5 éve mikor kezdtem, 8 órásként kaptam nettó 91-et, és amikor egészségügyi okokból 4 órás lettem, 49 ezer volt a nettóm, pedig akkor is ugyanezt csináltam.

Azért elgondolkodtató, főleg annak tudatában, hogy egy közeli gyárban raktárosként 4 órában nettó 200 körül keresnek.

2019. szept. 12. 19:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!