Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Milyen az a M. A. G. U. S...

Milyen az a M. A. G. U. S szerepjáték? Hogy kell azt játszani? Milyen a mesélö? Mi a lényege az egésznek?

Figyelt kérdés
2008. nov. 15. 12:18
 1/5 anonim ***** válasza:
A kérdésben is benne van a válasz(ok egy része): szerepjáték, azaz megalkotsz egy karaktert, és belehelyezkedsz a szerepébe. Úgy kell játszani, hogy leültök sok csipszel meg kólával (helyettesíthető bármiféle rágcsával is innivalóval), a mesélő elmondja mi van, te meg elmondod, mit akarsz csinálni. A mesélő meg hát lehet jó meg rossz, ha jó akkor bele tudod magad élni a helyzetbe, ha rossz, akkor nem :)
2008. nov. 15. 12:32
 2/5 Hintalow ***** válasza:

Szerepjátékot nem lehet elmagyarázni, legalábbis nagyon nehéz. Ezt ki kell próbálni, és vagy tetszik, vagy nem.

Én D&D -zni szoktam.

2008. nov. 15. 18:56
 3/5 anonim válasza:

Üdv!

A M.A.G.U.S.-ról sokat olvashatsz a wikipedia ilyen nevű szócikkében.

A lényeg az, hogy vannak játékosok, és egy mesélő. A játékosok megszemélyesítenek egy-egy karaktert, a mesélő pedig az egész világ többi részét írja le neked, és ő személyesít meg mindenki mást is, aki nem játékos. Érdekes szórakozás, és jó mesélővel igazi agytorna is lehet. Számos szerepjátékos oldal is van, a wikipedián találsz linkeket ezen oldalakra.

2008. dec. 7. 02:36
 4/5 anonim válasza:
Hy.Én egy féléve szerepjátékozom a M.A.G.U.S első törvéynkönyve szerint.Végy egy olyat,és azt ha elolvasod megérted
2009. dec. 4. 15:02
 5/5 anonim válasza:

Üdv!

A M.A.G.U.S. egy mozaikszó, feloldása: Miracle Adeptia Guns Urrus Sorrate. Ez a játék világában egy északi kolostor, amelyben a kalandozó tetteit jegyzik. Innen ered a játék alcíme: Kalandozók Krónikái.

Véleményem szerint egy nagyon jó játék; nekem kellemes kikapcsolódást és jó szorakózást jelent. :)

Elmagyarázni nagyon nehéz, mert elég összetett játék, rengeteg kiegészítő könyvvel (csak a szabálykönyvekből van 5) és szabállyal. Lehet folytatni a listát a karakterekkel, nem játékos karakterekkel, bestiákkal és egyéb lényekkel.

A mesélő eléggé emberfüggő, de nem egészen értem ezt a kérdést.

A lényeget pedig már előttem elmondták. :)

Ha gondolok, keress meg (vagy jelezd), szívesen küldök néhány kiegésztőt, kanadmodult, egyebet. :)

2010. febr. 24. 12:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!