Milyen az a M. A. G. U. S szerepjáték? Hogy kell azt játszani? Milyen a mesélö? Mi a lényege az egésznek?
Szerepjátékot nem lehet elmagyarázni, legalábbis nagyon nehéz. Ezt ki kell próbálni, és vagy tetszik, vagy nem.
Én D&D -zni szoktam.
Üdv!
A M.A.G.U.S.-ról sokat olvashatsz a wikipedia ilyen nevű szócikkében.
A lényeg az, hogy vannak játékosok, és egy mesélő. A játékosok megszemélyesítenek egy-egy karaktert, a mesélő pedig az egész világ többi részét írja le neked, és ő személyesít meg mindenki mást is, aki nem játékos. Érdekes szórakozás, és jó mesélővel igazi agytorna is lehet. Számos szerepjátékos oldal is van, a wikipedián találsz linkeket ezen oldalakra.
Üdv!
A M.A.G.U.S. egy mozaikszó, feloldása: Miracle Adeptia Guns Urrus Sorrate. Ez a játék világában egy északi kolostor, amelyben a kalandozó tetteit jegyzik. Innen ered a játék alcíme: Kalandozók Krónikái.
Véleményem szerint egy nagyon jó játék; nekem kellemes kikapcsolódást és jó szorakózást jelent. :)
Elmagyarázni nagyon nehéz, mert elég összetett játék, rengeteg kiegészítő könyvvel (csak a szabálykönyvekből van 5) és szabállyal. Lehet folytatni a listát a karakterekkel, nem játékos karakterekkel, bestiákkal és egyéb lényekkel.
A mesélő eléggé emberfüggő, de nem egészen értem ezt a kérdést.
A lényeget pedig már előttem elmondták. :)
Ha gondolok, keress meg (vagy jelezd), szívesen küldök néhány kiegésztőt, kanadmodult, egyebet. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!