Miért nézik le az emberek az animációs rajzfilmeket?
Nekem is jobban tetszik a rajzfilm.
És igen, a legtöbb ember úgy gondolja, hogy a mese nem gyerekeknek való.
Szerintem meg mindegy a kivitelezés, ha a sztori jó. Ha az tetszik, nem érdekel, hogy animáció, élőszereplős, mese, vagy hogy van megvalósítva:)
Jókat írtatok, de tisztázni kell két fontos dolgot.
A rajzfilm nem mese.
A mese nem csak gyereknek való.
Mert, hogy a többieket ismételjem, a legtöbb rajzfilm gyerekeknek készül, ezért az átlagember azt hiszi, hogy a rajzfilmek automatikusan gyerekesek. Pedig ez nem mindig volt így, sőt, Magyarország is számos felnőttes animációs filmet gyártott (Hófehér, Daliás idők, Fehérlófia, Habfürdő, vagy valamelyest a Macskafogó is, újabban pedig a Ruben Brandt vagy a Candide), de sajnos ezek többsége alig ismert, helyettük a kimondottan gyerekeknek szánt művek terjedtek el a köztudatban, ilyen rajzfilmek árasztják el a médiát.
A másik, hogy a legtöbb ember egyszerűen egy fantáziátlan normie pleb, aki szinte bármilyen cinikus üzleti "bravúrt" bekajál. Ezen nincs mit szépíteni, ez így van. Valamiért felértékelik az élethűség látszatát és lekicsinylik a művésziességet, a kifejezőképességet és a kreativitást. Mert ugye a beszélő és éneklő afrikai állatok által eljátszott Shakespeare-i dráma annyira megköveteli az élethű kivitelezést. Szerintem pont hogy erőtlen, lelketlen és egyenesen röhejes lesz miatta az egész, mert a valósághű állatoknak nincs meg az a kifejezőképességük és az a színpadias mozgásuk, ami az animált figuráknak van.
Az eredeti filmet sem azért rajzolták kézzel, mert nem volt meg a technika, hogy élethű 3D-s állatokat rendereljenek, hanem mert jól tudták, hogy az ilyen meseszerű sztorit és élettel teli karaktereket a legjobb animációval megvalósítani. Az élethű ábrázolásmódnak megvan a maga helye a történetmondásban és a filmekben, de attól nem lesz bármi automatikusan jobb, hogy élethűen néz ki és mozog. Sajnos ezt a legtöbb ember nem érti. Nekik az a lényeg, hogy semmi se mozgassa meg a fantáziájukat, mert az nekik valamiért ciki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!