Napjainkban néz még valaki Jancsó Miklós filmeket?
Figyelt kérdés
A nyolcvanas években a Magyart Televizió gyakran sugárózta Jancsó vagy más hasónló témájú magyar filmeket. Szerintem a mai modern generációnak ilyen filmek soha nem jönnek be.
Gondoltam,hogy csak én vagyok olyan lemaradi aki még ilyesmit néz.
2019. júl. 12. 13:30
4/11 anonim válasza:
Jancsó?A Szegény legények , egyszer ,aztán soha többet.Elvont,semmit mondó,lényegében szegény monolog.Miért lett Jancsó naggyá?Jó kérdés,nem tudom.Magyarázni a semmit,pufogtatni frázisokat biztos jól tudott,de a filmjei számomra nem mondtak semmit.A Nyomorultak vagy az Emberi sors,és társai nagyon megfogtak és értékelem.Vagy a Nagyanyó ünnepe cimű könyv is nagyon ott van,de Jancsó egy rémálom,legalább is nekem.
2019. júl. 13. 21:52
5/11 TR75 válasza:
Az Emberi sors például maga a szovjet propaganda, a valóságban egy hasonló katonát a Szovjetunióban legalábbis a gulágra küldenek, miután visszatér a német fogságból, de az is simán megeshet, hogy kivégzik. Szóval nyilván megindító a történet, meg minden, de a Szovjetunióval kapcsolatban sima hazugság. Solohov jó elvtárs volt, na.
2019. júl. 14. 01:14
6/11 anonim válasza:
TR75
Az mind igaz amit írtál,de most ne nézzük a történelem eme szakaszát csak magát a könyvet.
Solohov valóban remek elvtárs volt,ezt talán senki nem vitatja.Nekem is a kedvenc íróim közé tartózik.A Szovjet,most már Orosz írók megtudták ragadni a lényeget,ez a Nagyanyó ünnepe című novellás regényből is jól kitűnik.
2019. júl. 17. 17:42
7/11 TR75 válasza:
A jó elvtárs alatt azt értettem, hogy a Pártnak jó embere volt.
Persze, lehet a valós helyzettől elrugaszkodva nézni az Emberi sorsot, de akkor nagyjából egy alternatív történelmi sci-fit láthatunk.
Ne értsd félre, maga a történet jó, a mondanivalója jó, de ha a valós történelmi helyzetbe beletesszük az egészet, akkor fals a dolog.
2019. júl. 17. 22:05
8/11 anonim válasza:
TR75-nak
Én is erre gondoltam a leírásodból,egy malomban örlünk.Igen,ha a történelem forgatagába illesszük a leírt fikciót,hát sántikál.Viszont ha a valóságtól elrugaszkodunk akkor már olvasmányos a történet.Egyébként ha a történelmet nézzük akkor jó kis sci-fi.Ha a valóság tükrén keresztül nézzük az irodalmat akkor nem szabad elolvasni például a Robinson Cruzot sem.Teljesen egyet értek veled,de nekem Jancsó Miklós akkor sem jőn be :-D
2019. júl. 19. 13:33
9/11 anonim válasza:
20 évesként nekem Tarr Béla a magyar filmművészet legnagyobb alkotója. Szóval igény van az ilyen jellegű filmekre, de sajnos egy szűk réteget lehet vele kiszolgálni, így pedig nehezebb létrehozni is rendezőként.
2019. okt. 3. 23:02
10/11 anonim válasza:
Erősen párt közeli volt. Sokan pont azért nem kedvelik, mert sötétvörös a politikája.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!