Mikor bemutatták a Star Wars Baljós árnyakat 1999-ben a nézők egyből tudták, hogy Palpatine szenátor valójában kicsoda?
Elég egyértelmű volt, hiszen aki rajongó volt már az EP1 előtt is, az pontosan tudta, hogy ki Palpatine! Abszolut nem volt meglepetés egy igazi truewars-ernek, mint pl én, aki már a Birodalmat is moziban látta a 80-as években! Az Expanded Universe-ben elég egyértelmű volt, hogy ki a karakter, főleg Dark Empire, ami a 90-es évek elején nagyon népszerű volt a rajongók körében.
Már az 1976-os Alan Dean Anderson által írt Star Wars könyvben (amit később George Lucas könyveként adtak ki, ADA csak ghost writer volt a műben) is említik, hogy Palpatine ragadta magához a hatalmat. Illetve a Jedi regényváltozatában is említik a nevet!
De sajnos mára nagyon felhigult az SW rajongói tábor, 10 éves, semmit sem tudó, a nagy korszakban nem élő "rajongók" osztják az észt az SW-ről, persze ők még nem csempésztek Sw VHS-t a határon, nem mentek külföldre egy-egy figuráért....
Gondolom, az igazi trúvórszerek azt is tudják, hogy Alan Dean Anderson valójában Alan Dean Foster.
,,De sajnos mára nagyon felhigult az SW rajongói tábor, 10 éves, semmit sem tudó, a nagy korszakban nem élő "rajongók" osztják az észt az SW-ről, persze ők még nem csempésztek Sw VHS-t a határon, nem mentek külföldre egy-egy figuráért...."
Tehát CSAK és kizárólag az lehet igazi SW fan, aki 1977 előtt született. Oksa :)
Én a nevéből vágtam le. Egy matricás albumban írták az uralkodó alá hogy Palpatin.
Ez a gyűjthető matricás album kb a Jedi Visszatér idejében készülhetett. De az biztos hogy évekkel a Baljós Árnyak előtt...
Emlékszem, hogy mondtam is az Ált-suliban, hogy ő lesz az uralkodó! 8 vagy 9 éves lehettem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!