Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Miért ilyenek a régi Batman...

Miért ilyenek a régi Batman filmek?

Figyelt kérdés
A régi Batman filmekben a főgonoszok karakterei olyan szánalmasan túl vannak játszva, hogy nem is lehet őket komolyan venni. Olyan az egész mint valami paródia. Miért lettek így megírva ezek a karakterek?
2019. jún. 24. 17:42
 1/4 anonim ***** válasza:
A Joker meg a Rébusz karaktere eleve elmebetegre volt megcsinálva, a többit meg szerintem tudjuk be annak hogy régi filmek. Poison Ivy vagy a Pingvin pl. szerintem nem voltak olyan rosszak.
2019. jún. 24. 18:37
 2/4 anonim ***** válasza:

A '89-es és a '92-es Tim Burton féle filmekre gondolsz? Érdekes meglátás, mert konkrétan ezek a filmek szolgáltattak táptalajt annak a műfajnak, amit ma "szuperhősfilmnek" nevezünk. E két film előtt nem nagyon készült olyan alkotás, amelyik ennyire sötét, komor és emiatt kiemelkedően hangulatos és felnőtt lett volna. Mondhatni az első Batman a mai szuperhősmozik nagypapája :)

Jack Nicholson szerintem állati jó Joker. A karakter motivációi világosak, a viselkedése érthető. Nicholson játéka nyilván egy kicsit el van túlózva, de akkoriban úgy gondolták, hogy ilyennek kell lennie egy főgonosznak. Egy erőszakos, kíméletlen pszichopata elmebeteg (némi nárcisztikus személyiségzavarral nyakon öntve), akit nem érdekel a törvény, nincs értékrendje. Egyetlen egy dolog érdekli: a pusztítás ès az ezzel járó hatalom. A gazdagság sem izgatja, a pénz számára csak eszköz, amivel a hatalmát biztosítja és a pusztítást véghez viheti. A Joker egy igazi szemét, gonosz, megátalkodott ripacs. És szerintem ezt a figurát Nicholson marhajól hozza. :)

A Pingvin, Shreck és a Macskanő figurái is eléggé összetettek. Ha van kedved olvass utánuk, aztán nézd újra a filmeket. Hátha más szemmel tekintesz majd rájuk. :)

2019. jún. 24. 18:43
 3/4 anonim ***** válasza:
Ja, a harmadik és negyedik rész (Mindörökké Batman, Batman és Robin) szóra sem érdemes. Ezek annyira eltávolodtak Tim Burton eredeti víziójától, hogy szinte lehetetlen őket konkrét folytatásokként említeni. Mindkét film igénytelen, stúdiói nyomásra összetákolt fércmunka.
2019. jún. 24. 18:47
 4/4 anonim ***** válasza:
Hozták a képregények színvolnalát (mert azok se voltak mindig komorak és tragikusak)
2019. jún. 24. 18:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!