Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Ti hány filmet és sorozatot...

Ti hány filmet és sorozatot értékeltetek imdb-n tízesre?

Figyelt kérdés

Illetve azt a számot soknak vagy kevésnek gondoljátok?

Csak mert azt vettem észre, hogy szeretik az emberek alulértékelni azt is, ami egyébként tetszett nekik, csak hogy kritikusnak tűnjenek.

2019. jún. 21. 21:23
 1/3 anonim ***** válasza:

Én meg inkább azt vettem észre, hogy az emberek hajlamosak mindenre rávágni egy 10/10-et, miközben ők maguk is tudják, hogy nem egyforma jók azok amikre a maximum pontot adják. (És nem csak filmek esetében.)

IMDB-t nem használom, szerintem az ottani pontszámok nagyon eltérnek a magyar ízléstől, inkább a port.hu-t kedvelem.

2019. jún. 21. 21:32
 2/3 anonim ***** válasza:
Én nagyon ritkán szoktam 10 pontot adni, de nem azért, mert alulértékelem őket, hanem mert két jó film között is van különbség. Én az átlagosan jó filmekre 8-9 pontot szoktam adni, és csak azokra adok 10-et, amelyek valamilyen szempontból kiemelkedőek. Azért valahogy különbséget kell tenni egy sablonosabb, de egyébként szórakoztató és szerethető film és egy korszakalkotó mestermű között.
2019. jún. 21. 22:54
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

#1 a Port.hu-n végképp túl van értékelve minden, ráadásul sokkal kevesebb vélemény alapján.

Szerintem az imdb értékelés reális. Hiszen több százezer értékelés van az ismertebb filmeken, némelyiken milliós. Ebbe beletartozik mindenki. A kritikus, aki utálta, aki imádta. Pont ezért reális szerintem.

Meg is lehet figyelni, hogy mondjuk a Volt egyszer egy Hollywoodra lehet már szavazni, de valószínűleg csak a nagyon elvetemült és elfogult Tarantino rajongók szavaztak már, akik úgyis 10-et adnak, hiába nem látták és akik a sajtóvetítésen látták, így aztán 9,7 a jelenlegi értékelése, és bár szerintem is jó lesz, hadd ne soroljam miért. :)

De ez a szám valószínűleg 8-9 közé fog esni. Ezért jó az, ha nem pár ezer vagy párszáz ember értékelése alapján ítélünk (port). Hanem inkább több.

Egyébként én is sok filmre adok 10-et. Mert én nem csak azt értékelem 10-re, amelyik tényleg annyira jó, hanem azt is, ami számomra nagyon kedves film. Pl Bud Spencer legjobbjai, amik gyerekkorom óta nagy kedvenceim és huszadjára sem unom.

Az a baj, hogy én 8,5-et és 9,5-et is szívesen adnék sokszor. :)

2019. jún. 21. 23:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!