Ti hány filmet és sorozatot értékeltetek imdb-n tízesre?
Illetve azt a számot soknak vagy kevésnek gondoljátok?
Csak mert azt vettem észre, hogy szeretik az emberek alulértékelni azt is, ami egyébként tetszett nekik, csak hogy kritikusnak tűnjenek.
Én meg inkább azt vettem észre, hogy az emberek hajlamosak mindenre rávágni egy 10/10-et, miközben ők maguk is tudják, hogy nem egyforma jók azok amikre a maximum pontot adják. (És nem csak filmek esetében.)
IMDB-t nem használom, szerintem az ottani pontszámok nagyon eltérnek a magyar ízléstől, inkább a port.hu-t kedvelem.
Köszi a válaszokat.
#1 a Port.hu-n végképp túl van értékelve minden, ráadásul sokkal kevesebb vélemény alapján.
Szerintem az imdb értékelés reális. Hiszen több százezer értékelés van az ismertebb filmeken, némelyiken milliós. Ebbe beletartozik mindenki. A kritikus, aki utálta, aki imádta. Pont ezért reális szerintem.
Meg is lehet figyelni, hogy mondjuk a Volt egyszer egy Hollywoodra lehet már szavazni, de valószínűleg csak a nagyon elvetemült és elfogult Tarantino rajongók szavaztak már, akik úgyis 10-et adnak, hiába nem látták és akik a sajtóvetítésen látták, így aztán 9,7 a jelenlegi értékelése, és bár szerintem is jó lesz, hadd ne soroljam miért. :)
De ez a szám valószínűleg 8-9 közé fog esni. Ezért jó az, ha nem pár ezer vagy párszáz ember értékelése alapján ítélünk (port). Hanem inkább több.
Egyébként én is sok filmre adok 10-et. Mert én nem csak azt értékelem 10-re, amelyik tényleg annyira jó, hanem azt is, ami számomra nagyon kedves film. Pl Bud Spencer legjobbjai, amik gyerekkorom óta nagy kedvenceim és huszadjára sem unom.
Az a baj, hogy én 8,5-et és 9,5-et is szívesen adnék sokszor. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!