Mi jelent a moziban az Imax, a Dolby Atmos és a ScreenX?
Imax:
Röviden: sokkal nagyobb vászon, sokkal jobb felbontású kép (jobb a 3D is), jobb hang.
Dolby Atmos:
Jóval több hangszóró, a neve is innen jön: atmoszférát szeretne teremteni a hang irányának pontosabb belövésével.
ScreenX:
Nem csak elöl van kép, hanem egyes jeleneteknél oldalt is, így mintha méginkább a történetben lennél. Fontos, hogy nem végig ilyen, csak az így felvett jeleneteknél.
Ja, előny/hátrány: az előnye mindegyiknak az, hogy valamiben többet nyújt, mint a sima 2D. A hátránya meg az, hogy drágább a jegy, és mivel kevesebb terem alkalmas rájuk, így kevésbé találsz jegyet rá.
Speciel úgy tudom, hogy Magyarországon 1db Imax és 1db ScreenX terem van, de lehet, hogy tévedek.
Sosem láttam még ugyanazt a filmet Imaxban és sima 2D/3D-ben is :) Így nem tudom.
Azt viszont igen, hogy attól, hogy valahol valamit Imax mintának mondanak, még nem feltétlen lesz az, illetve a kódolási (tömörítési) eljárások is változtathatnak a színeken (is), például a színek "tömörítése" (pl: kevesebb szín használata) is része lehet egy tömörítési eljárásnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!