Milyen sorrendben nézzem meg a Star Wars filmeket?
Szeretném megnézni az összes filmet, és nem tudom, hogy a hivatalos 1., vagy a hivatalos 4. résszel kezdjem. Hogy jobban érthető a történet? Ti milyen sorrendben néztétek őket?
Egy rövid véleményt is nyugodtan írhattok a filmekkel kapcsolatban, köszönöm! :)
Ha még nem láttál belőle semmit és alig tudsz róla valamit, szerintem legjobban úgy jársz, ha az eredeti trilógiával kezded, azaz megjelenési sorrendben. Tehát:
Az új remény (4)
A birodalom visszavág (5)
A jedi visszatér (6)
Baljós árnyak (1)
A klónok támadása (2)
A sithek bosszúja (3)
Az ébredő erő (7)
[Zsivány Egyes (3.5)]
Az utolsó jedik (8)
[Solo (nem tudom, hol van időrendi sorrendben)]
1. Baljós árnyak
2. A klónok támadása
3. A klónok háborúja (animációs sorozat)
4. A sithek bosszúja
5. Lázadók (animációs sorozat)
6. Solo
7. Zsivány Egyes
8. Egy új remény
9. A birodalom visszavág
10. A jedi visszatér
11. Az ébredő erő
12. Az utolsó jedik
13. Skywalker kora (ez ugye majd csak decemberben jön)
Íme a teljes lista kronologikusan, sorozatokkal kiegészítve.
Én először prequel(1,2,3) trilógiát néztem nem az originalt(4,5,6),(nagyon sokat gondolkodtam rajta, hogy melyikkel kezdjem) és így nagyon élveztem, de ha az originallal kezded kidási sorrenben szerintem ugyannnyira élvezhető. Bármelyikkel kezdedd mindegyik lespoilerez valamit a másikkal kapcsolatban. (Ha nagyobb meglepetésre vágysz az originalt ajánlom először)
Én személy szerint a Solo-t és a Rouge One-t mind a 9 film után néztem meg, mert pl jobb szetintem ha először az original trilógia Han Soloját ismered meg, nem a fiatalbbat.
Itt a rouge one (zsivány egyes) kb. közvetlenül a 4-es előtt játszódik.
A sorozatokkal kapcsolatban szerintem csak a filmek után kezdd el, a clone wars a 2. rész után következik (először nézd meg a filmet,mert ebből is van egy, aztán kezzd a sorozatot, aminek 7 évadja van)és a az utolsó részei összeolvadnak a 3.-al. Ezután következik a Bad batch(ez egy új sorozat, ez is animált), és az original trilógia után a The Mandalorian, és Resistance(ez azt hiszem a 7,8,9 alatt játszódik) .
Remélem értettél valamit, abból, amit próbáltam elmondani. :D Ahogy előre haladsz érteni fogod.
Még annyit, hogy a sorozatokból véletlenül kihagytam a Rebels - et ami a 3 és 4 rész között zajlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!