Muszáj látni az első 3 Bosszúállókat ahhoz hogy a Végjátékot "érthessem"?
Pont ezt írjuk, hogy nem élvezhető. Egy szót nem fogsz belőle érteni, hisz minden karakternek 2-3 előzményfilmje van. Ezek nem átugorhatóak. Pont azért készült ennyi film, mert a Bosszúállók filmekben nem foglalkoznak egy percig sem a karakter bemutatásokkal, csak események vannak és millió visszautalás. Ha így ülnél be a filmre, akkor olyan lenne mintha egy számodra ismeretlen regény utolsó fejezetét olvasnád el. Semmi értelme és semmit nem fogsz belőle érteni.
De ha ki akarod dobni egy mozijegy árát, akkor hajrá.
A Bosszúállók első 3 része is kevés ahhoz hogy élvezhető legyen a film. 21 előzmény filmje van, 21 filmre épül a Végjáték! (10 évnyi filmre) Na most abból megnézel 3-at, amik részenként további legalább 3-4 filmre épülnek, szerinted mit fogsz az egészből érteni?
A Végjáték semmi időt nem tölt azzal, hogy bemutassa a karaktereket, aki megnézi attól elvárja, hogy ismerje az előzményeknek (21 film!) legalább a nagy részét, de minimum a felét.
Már leírtam máshova is, de szerintem ez a minimum, amit látni kell a Végjátékhoz, hogy tudjad kb. ki-kicsoda és követhető legyen hogy nagyjából mi történt előtte, mire utalnak. Nézési sorrendben:
Amerika kapitány 1
Vasember 1
Bosszúállók 1.
Thor 2
Vasember 3
Amerika kapitány 2: A tél katonája
Galaxis Őrzői 1 (Ajánlanám a 2-t is, hogy az ő történetük teljesen érthető legyen!)
Bosszúállók 2: Ultron kora
Amerika kapitány 3: Polgárháború
(Szerintem érdemes lenne megnézni a Dr. Strange-et is)
Thor 3: Ragnarök
Bosszúállók 3: Végtelen Háború
Hangya és Darázs
Ha a zárójeles, két igencsak ajánlott filmeket nem is nézi meg valaki, mert nem érdekli az egész. (Bár akkor minek megnézni a Végjátékot? Na, mindegy.) Akkor is 12 filmről beszélünk és ezzel már nagyon lehúztam a minimumra a számot. Szerinte ezek ismerete nélkül egyáltalán nem élvezhető a film. Ez a film egy nagy történet lezárása és ha a karaktereket és a történetet nem ismered, hidegen fog hagyni az egész és 3 órán keresztül szenvedni fogsz. (az első másfél órában tuti, a vége meg nem fog érdekelni)
Végül megnézted?
Amúgy szerintem se kéne de hát a te pénzed, költs arra amit nem is ismersz. 🤔
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!