Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Ti hogy szerettek inkább...

Ti hogy szerettek inkább filmet nézni szinkronosan vagy eredeti nyelven felirattal?

Figyelt kérdés
2019. ápr. 30. 15:20
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Eredeti nyelven. Ha az eredeti nyelv angol vagy magyar, akkor felirat nélkül. Ha olyan, amit nem értek, akkor olyan nyelvű felirattal, amit igen (ez mostanában leggyakrabban angol, mert magyar vagy nincs, vagy nagyon sokára jön).
2019. ápr. 30. 17:43
 12/12 TR75 ***** válasza:

Eredeti hang, magyar felirat (ha nincs magyar, akkor angol felirattal - bár az angol feliratok általában rosszak).

"Persze itt a Gyakorin mindenki anyanyelvi tudással bír 9 nyelvből, így eredetiben olvassák a görög drámákat, nézik az amerikai akció filmeket és a japán mangát. És persze a koreai zenék szövegeit is értik! >:)"

Jaja, ezt a szöveget minden ilyen kérdésnél el kell sütni. Életem egyik legelső mozis élménye is feliratos film volt, nem sokkal azután, hogy megtanultam olvasni, akkor sem okozott különösebb gondot, hogy követni tudjam a cselekményt (bár az is igaz, hogy egy átlagos filmhez képest kevesebb benne a párbeszéd). És nem beszéltem angolul.

Én távol-keleti filmeket is eredeti hanggal nézek, egyszerűen minden ázsiai filmnek nagyon rossz a magyar szinkronja. Akkor szoktam magyar szinkronnal nézni filmet, ha tényleg kultnak számít a magyar változat (bár akkor sem ájulok el a minőségétől), vagy nem annyira számít, hogy mit nézek (pl. agyzsibbasztás).

Engem nem zavar, ha valaki szinkronnal néz filmet vagy sorozatot.

2019. ápr. 30. 23:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!