Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Miért nem halt meg Gollam?

Miért nem halt meg Gollam?

Figyelt kérdés
Hosszú évekig Gollam birtokában volt ugye az Egy gyűrű, de azon kívül hogy eldeformálódott - kívül és belül is- túlélte. Ehhez képest Bilbónál nem is volt olyan sokat és nem is kötődött olyan elvetemülten hozzá, mint Gollam, őt mégis egyből utolérte az öregedés Völgyzugolyban. ( Persze tudom, ott is eltelt több idő, mint amit a film érzékeltet, de azért nem 100 év) Tehát hogyan élhetett Gollam olyan sokáig, Bilbó pedig miért nem?

2019. ápr. 26. 19:50
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Bilbó lemondott a gyűrűről, Gollam pedig nem.
2019. ápr. 26. 20:42
 2/4 anonim ***** válasza:

Ha jól sejtem, akkor elvileg addigra a Gyűrű megsemmisült és így mindennemű hatalma/utóhatása is kámforrá vált, vagyis Bilbónál durván beindult az öregedés.

(Régen olvastam A király visszatértet, de ha jól emlékszem, akkor a Három Gyűrű is erejét vesztette az Egy Gyűrű megsemmisülésével.)

2019. ápr. 26. 20:45
 3/4 A kérdező kommentje:
Már a Gyűrű Szövetségébeb us jóval idősebb lett Bilbó, amikor Völgyzugolyban újra látjuk. Tehát már ott felgyorsult az öregedése.
2019. ápr. 26. 22:15
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Ha a könyveket vesszük alapul akkor kb. 20 év telik el Gandalf két feltűnése között a Megyében szóval 20 év alatt Bilbó-nak "elég" ideje volt megöregedni. Ahogy #1 is leírta Bilbó önként(és Gandalf segítségével) mondott le a Gyűrűről míg Gollam sóvárgott a Gyűrűért hisz imádta és utálta is azt és ez tartotta életben.
2019. ápr. 27. 12:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!