Javasolnál olyan misztikus fantasy filmet, ami nem az öldöklésről szól?
Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei.
Fallen (angyalos)
Beautiful creatures (boszis)
Melyik természetfeletti lény érdekelne jobban? Hány éves vagy, L/F? Ez alapján is könnyebb javasolni. :)
34 éves férfi vagyok.
Ne legyen gyerekes és romantikus.
37 éves férfi vagyok. Nem mintha bármi köze lenne ennek a ténynek a kérdéshez, de hátha segít a kérdezőnek :)
Kedvenc fantasy/misztikus filmjeimből jó sokat kizár az, hogy mindenféle romantikától és esetleges gyerekesnek vélhető történettől írtózik a kérdező.
Így kiesik a Liza, a Chihiro, de még a Man from Earth is, hiszen abban is van romantikus száll - hiába nem az a fő száll. Kiesik továbbá a The Green Mile, a Nappali őrjárat / Éjjeli őrjárat, hiszen abban is megjelenik a nemek közötti vonzalom, mint mozgató erő. Kiesik a Lost Room mini-sorozat, hiába az egyik legjobb fantasy, amit valaha láttam, de abban is van romantika. Az angyalok városa, Nyisd kis a szemed már a borítója alapján is kizárt. Dark City, Minority Report, Europa Report, Cypher, One point O kiesik, A Scanner Darkly, Ex Machina, mert van benne emberölés.
De még az Arrival-ba is hallnak meg emberek. Más világ / Hatodik érzék - egyenesen kizárt (spoiler alert: abban halottakat látnak).
Azért köszi, hogy leírtad!
Azt hiszem érdemes lesz utánananézni ezeknek.
Úgy értettem, hogy ne legyen végletes egyik téren sem. Unom azt, hogy manapság az akció egyet jelent a vég nélküli gyilkolással,a misztérium pedig a horrorral.
Így könnyebb lesz megtalálni ezeket:
Man from Earth / Az őslakó [link] [link]
The Green Mile / Stephen King: Halálsoron [link] [link]
Nappali Őrség (Dnyevnoj Dozor, Дневной дозор) [link] Éjszakai Őrség (oroszul: Ночной дозор, Nocsnoj Dozor) [link] Plusz: Alkonyi Őrség (Szumerecsnüj Dozor, Сумеречный дозор), Utolsó Őrség (Poszlednyij Dozor, Последний дозор)
Lost Room / Az elveszett szoba [link] [link]
City of Angels / Angyalok városa [link] [link]
Abre los ojos (1997) / Nyisd kis a szemed [link] [link]
Minority Report / Különvélemény [link] [link]
Europa Report / Az Európa-rejtély [link] [link]
One point O / Paranoia 1.0 [link] [link]
A Scanner Darkly / Kamera által homályosan [link] [link]
Arrival / Érkezés [link] [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!