Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Mitől lesz egy film, sorozat...

Mitől lesz egy film, sorozat illúziókeltő, valóságosnak tűnő, amibe beleéli valaki magát?

Figyelt kérdés

Egyes TV sorozatokba belenézve (pl. Barátok Közt, vagy németen a „Gute Zeiten, schlechte Zeiten”) tűnt fel, hogy számomra valahogy nem működik a filmes illúzió, a beleélés, hogy itt valós történet játszódna le előttem és arra az időre kikapcsolódnék a külvilágból: az epizód végéig megmarad az érzés, hogy színészek játszanak szerepet egy felállított díszlet előtt, én pedig ülök a TV előtt. Más sorozatoknál (pl. CSI, Game of Thrones, de akár olyan ősrégieknél is, mint a Dallas vagy Colombo), vagy filmeknél ugyanez nem fordul elő, ott működik a “varázslat”, valósnak hat a környezet, a világ, a szereplők pedig nem színészeknek, hanem valós figuráknak tűnnek, én pedig egy rövid időre teljesen belefeledkezem a film világába.

Vajon mi lehet ennek az oka? Nem hinném, hogy csak pénzkérdés, vagy a színészek játéka (hiszen tényleg sokszor jól játszanak), vagy a díszlet egyszerűsége miatt van ez így. Talán a világítás, a hang rögzítésének minősége?

Ti mit gondoltok erről? Talán akad filmes szakember is, az ő véleményük különösen érdekelne.

2019. ápr. 2. 22:48
 1/1 anonim ***** válasza:
Egyszeruen azert mert sok ilyen szappanopera sorozat alacsony koltsegvetesu es silany minisegu. A rendezo sem nagyon teszi oda magat.
2019. ápr. 24. 02:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!