Szerintetek érdemes így megnézni moziban?
Szerintem nem igazán maradsz le semmiről. Carol háttérsztorija van benne és hogy hogyan is kapcsolódik Nick Furyhoz. Lehet lesz pár utalás, ami csak akkor esik le, ha láttad a filmet.
Én se láttam a Fekete Párducot a VH előtt, csak utána olvastam egy pár dolognak és annyi.
Nálam is ugyanez a dilemma. Azzal még nem is lenne gond hogy kivárjam a szeptembert amíg kijön DVD-n, de hogy a spoilerezőket hogy fogom elkerülni na az egy remek kérdés.
Legfeljebb olvass el valami rövid összefoglalót a filmről.
Hát kb. annyiról fogsz lemaradni, hogy valószínűleg fontos szerepe lesz a Végjátékban, te meg nem fogod tudni, hogy kicsoda. Ha nem láttad volna pl. a Dr. Strange-et a Végtelen háború előtt, akkor szerinted lemaradtál volna valamiről? Ezt kell eldöntened.
Nyilván nem ugyan azt az élményt kapod, mintha ismernéd a karaktert és tudnád, hogyan illeszkedik bele a nagy egészbe. Hogy ez mennyire fontos neked, azt te döntsd el.
Még hozzá tennék valamit, ahhoz amit az előbb írtam.
(SPOILER, ha valaki nem látta még a Végtelen Háború előtti filmeket se.) Azt azért látni kell, hogy a Fekete Párduc, az egy már felvezetett karakter volt. Az előző filmekből, már megtudtuk, hogy Wakandában van a Vibránium lelőhely, a Polgárháborúban feltűnt a karakter, ahol azért felvázolták a hátterét is, a végén megtudtuk, hogy Wakanda nem elmaradott és hogy oda került a Tél katonája. A Fekete Párduc film csupán elmélyített, jobban megismertetett egy már bevezetett karaktert, hogy még inkább tudjanak hozzá kötődni a nézők. Ugyan ez igaz a Pókember Hazatérésre is. Tehát, ha valaki ezeket nem látta, attól még tudta a Végtelen Háború nézése közben, hogy ki Pókember, a Párduc, milyen a személyiségük és kb. milyen viszonyban vannak a többiekkel. Viszont a Marvel Kapitány külsős, egy teljesen új szereplő, ő most lép be a történetbe. Ezért inkább ezt ahhoz lehetne hasonlítani, mintha valaki nem látta volna a Dr. Strange-et a Végtelen Háború előtt vagy a Polgárháború előtt nem nézte meg a Hangya filmet. Tehát nem ismeri a karakter személyiségét, se a háttér történetét, most fogja először látni.
Köszönöm a válaszokat. A filmnek utána olvasni semmiképp nem akarok, nem akarom előre lelőni a "poént". Úgy vagyok vele hogy maga a Marvel kapitány film a karatker háttértörtét vezeti fel, ami előny a Végjátékhoz, de hátha nem feltétel, annyira, mármint hogy nem feltétlen kell ismerni a karakter előtörténetét a végjátékban való szereplése érdekében. Remélem így is élvezhető lesz a film, és majd később megnézem a Marvel kapitányt is. :)
És köszönöm még egyszer a válaszaitokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!