Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Hogy tudta megölni Éowyn az...

Hogy tudta megölni Éowyn az Amgmari boszorkány urat?

Figyelt kérdés
Sziasztok, nem egészen értem hogyan lehetett, hiszen azt mondta hogy ember fia őt nem ölheti még. Akkor mégis hogyan csinálta? Ki fia ha nem emberé?
2019. márc. 3. 15:47
 1/7 anonim ***** válasza:
80%
nem ember fia,hanem "lánya"...ezért..
2019. márc. 3. 15:49
 2/7 anonim ***** válasza:
29%
A könyvek szerint a tőr amivel Trufa hátbaszúrta mágikus eredetű és az töri meg a halhatatlanság átkát ezért tudja eowyn megölni
2019. márc. 3. 16:30
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Ez a rész a könyvekben elég zavaros, legalábbis magyar fordításban, az eredetit nem olvastam. Én pont ezért gyerekkoromban végig azt hittem, hogy Trufa ölte meg őt, csak a film megnézése után jöttem rá, hogy mégsem. A történetben a Boszorkányúr azt mondja, hogy őt eleven emberfia vissza nem tartja, erre válaszolja Éowyn, hogy ő lány, és így úgy tűnik, hogy ezért tudja megölni.

Viszont a függelékben pedig már úgy szerepel a történet, hogy Glorfindel egykor azt jósolta, hogy a Boszorkányúr nem emberi kéztől fog elesni, és azért sikerült megölni, mert Éowynt Trufa segítette, aki nem ember.

Ezek alapján gyakorlatilag bármelyik magyarázat lehet. Nem tudom, talán csak a fordítások rosszak, és eredeti nyelven egyértelműbb.

2019. márc. 3. 17:18
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem csak a függelékben szerepel a jóslat, hanem a könyvben is. Azt hiszem Gandalf beszél róla. A lidércek királya ezért megy gondolom félelem nélkül a csatába, mert nem gondol arra, hogy egy nő is lesz a csatatéren.

A jóslat szól úgy, hogy ember fia nem fogja őt megölni, ez nem valami halhatatlansági biztosíték, csak egy jóslat.

2019. márc. 3. 20:37
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
A könyvből nekem úgy jött le hogy Trufa öli meg.
2019. márc. 18. 08:14
 6/7 anonim ***** válasza:
Vagy talán mégis Éowyn de ez csak később derül ki. Tényleg nem egyértelmű.
2019. márc. 19. 17:05
 7/7 anonim ***** válasza:

"A könyvből nekem úgy jött le hogy Trufa öli meg."

A könyv eredeti fordításában volt itt egy súlyos hiba: Trufa és Éowyn cselekvése között (Trufa Éowyn nevét kiáltotta, Éowyn pedig megölte a Boszorkányurat) az angolban volt egy "she", de ez a magyarban nem jelent meg, így olyan lett a mondat, mint ha mindent Trufa csinálna. A korrigált fordításban bekerült a mondatba, hogy "a lány", így már teljesen egyértelmű a magyar változatból is, hogy Éowyn ölte meg.

2022. jan. 5. 01:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!