Mit gondoltok a Requiem for a Dream címü filmröl?
Sajnálatot ébreszt. Látod, ahogyan a fiatalok tönkremennek, lesüllyednek a béka segge alá, elvesztik az akaraterejület, majd a méltóságukat. Szívfacsaró, ahogy három emberi élet kárba vész. Meg hogy a társadalom megbünteti őket, holott segítenünk kéne rajtuk. Még jobban megkínozzuk azokat, akiknek már kijárt a méltó adag. Meg belerúgunk a földön fetrengő szerencsétlenbe. Nekem ez jött le, de kísért az a gondolat, hogy ez csak egy "a drog rossz, értem? " propagandafilm ami a kábítószerek szörnyű hatásairól szól. Mindenesetre reménykedem, hogy nem így van, és valóban közvetíteni akartak valamit a rendezők. Viszont magban észrevettem azt, amit már sokszor:azért dühít és frusztrál a főhősöket ért csapás, mert szépek és fiatalok. Így könnyű szánalmat ébreszteni a nézőben, hogy a legtökéletesebb egyedeket rakod oda. De valaki miért nem próbája már meg "értéktelenebb", pl csúnya, rossz emberekkel az együttérzés előcsalogatását a nézőből? Ez lenne a kihívás
17 f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!