Ráismertek erre a filmre?
Van egy film aminek nem tudom a címét és már nagyon régóta próbálok rájönni, rengeteg mindenkit megkérdeztem.
Történelmi filmről van szó, de egy német fiú főszereplésével mutatja be Hitler idejét. Azt hiszem a film címe német(maga a szó egy német szó) és a szó maga a hely ahová ez a fiú jelentkezik. Ugyanis a fiú jelentkezik egy Hitler által létrehozott kiképzőtáborba, arra számítva hogy a kemény munkát és az otthoni nehéz körülményeket ezzel kikerülheti. A rengeteg megalázás és kudarc és persze kiábrándulás után nagy nehezen kikecmereg ebből az egész helyzetből, és visszatér szüleikhez.Ez a fiú német, a szülei szintén németek, szegények, és nem tartoznak Hitler kedveltjei közé, épp ezért lepődnek meg amikor kiderül, hogy fiuk titokban beadta a jelentkezést erre a helyre.
Konkrét részletekre is emlékszem:
- a kiképzések során kaptak a fiúk egy olyan feladatot, (télen) hogy: a befagyott tóban 2lék volt vályva és a vízben(a jég alatt) egy kötél volt atvezetve.A feladat az volt, hogy szinte ruha nélkül a jéghideg vízben
a kötelet fogva atusszanak a 2.lékhez, majd ott kimassszanak.Egysovány, alacsony fiú nem bírta a megpróbáltatásokat ezért elengedte a kötelet, és öngyilkos lett.
Rengeteg megalázás érte a fiatal fiúkat, sokakat megszegyenitettek, és többen is lettek öngyilkosok.
Tudom hogy ez nem valami sok infó de ezt a filmet ne úgy képzeljétek el mint pl ezeket: Fegyvertelen katona, a zongorista,a halál 50 órája, a sas leszállt , dunkirk stb.. ezeknél kevésbé volt kegyetlen, és háborúközpontú. Ez nem a háborút mutatja be hanem inkább a fiú életét, és magát a helyet. Úgy emlékszem H betűvel kezdődött a film neve, és egy szó, és maga a szó a hely ahova jelentkezett ez a fiú, azaz ez a kiképzőtábor, aminek ugye német neve van.
A H betű ne zavarjon meg titeket lehet hogy, én emlékszem rosszul bármi ami eszembe jut és ilyen jellegű írjátok meg, nagyon hálás lennék érte!!! Tudom hogy nem annyira elég ennyi infó ahhoz hogy raismerjetek a filmre, de bármit szívesen fogadok, és ha iratok nagyon,ön sokat segítetek!! Köszönöm ha iratok címeket!!:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!