Szerintetek melyik magyar filmből volna érdemes remake-et csinálni?
Egri csillagok
Bakaruhában
2X2 néha 5 (Ez szinte Top Gun!)
(Csak ne magyarok csinálják!!!)
Nem hiszem, hogy kéne bármiből remake. Régi filmek úgy jók, és mai napig fogyaszthatóak, ahogy vannak.
Egy 5. pecsétet nem tudsz mai világba átültetni. Annak ott és akkor volt súlya.
A napló gyermekeimnek sem ér semmit modern változatban.
Mephisto - még Merika legnagyobb színészei sem tudnák felül múlni, ami ott történt.
Szamárköhögés - úgy autentikus a kevés színnel, ahogy megalkották. Modern változatban csak a jelentésből vesztene az egész film.
Megáll az idő - ezt meg lehet játszani modern változatban, csak minek? 10-20 év múlva is tökéletesen fogyasztható mindent elmondó, örökké aktuális film marad.
Tizedes meg a többiek - Ennek már sok színházi feldolgozása volt. Ez elbírna bármennyi remaket. De inkább színházban :)
Valahol európában - szintén színdarabbá nőtte ki magát. De ebből kár lenne remake. Eredeti örökké jó marad.
Indul a bakterházból csinálnának egy Zimmer Feri 2-t. Kell a fenének!
Végig megyek a top 100 magyar filmen és nem találtam egyet sem, ami remake után kiált.
Az eredeti Tüskevár olyan jelenetekkel volt megalkotva, ami 100%ban fedte a könyvet. Nem is értem, hogy csinálták. Az újat még nem láttam. De lehet megnézem, hogy lássam, érdemes-e egyáltalán ezzel foglalkozni.
Koncepciós perek Tanúban voltak. Ma mutyi van és Soros gyűlölet. Erről is lehetne filmet csinálni olyan viccesen. Csak nincs éle és túl megosztott a társadalom, és nem közös az ellenségünk. Így nehéz lenne belőle értéket csinálni.
Az "Indul a bakterház" annyiban lemme érdekes, hogy az eredeti film nem fedi le a teljes történetet... Aki olvasta a könyvet is, az tudja, hogy abban az "eljegyzési buli" után az esküvő is jön...:)
Sajnos az eredeti szinészeiből sokan már eltávoztak...(
Másokkal valahogy nem volna az igazi.
A kedvenc magyar filmem, aminek szerintem amúgy is nagyon jó a sztorija, a Meseautó, abból már készült remake (1934 és 2000), egy újabb változat most még csak 19 év elteltével szinte semmi extrát nem nyújtana! Az "Egy szoknya, egy nadrág", valamint a "Hyppolit, a lakáj" remake-je is viszonylag friss, mostani látványvilágot ad, egy valós eseményeken alapuló történelmi film modern remake-je pedig szerintem teljesen összezavarná a nézőket, ezért nem látom értelmét! :/
Legfeljebb a régi klasszikusoknak egy újabb, 2. remake-jével lenne érdemes próbálkozni kb. 50 év múlva! :D
Az a baj, hogy a jó magyar filmek túl jók lettek, a rosszak meg menthetetlenek.
Tulajdonképpen mi a célja egy remake-nek?
Ha pl a technika fejlődése mkatt elavult jelenetek újraforgatása, akkor a Macskafogó a forgatokönyv/szinkron/zene módosítása nélkül megérne eg, upgradet a macsakfogó 2 grafikai színvonalára, mert az speciel szerintem, habár az egyetlen értékelhető része de rendkívül jól sikerült szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!