Tudtok mondani jó "felkapott", de mostanra elfeledett filmeket?
Szóval olyan jó filmet, ami a megjelenéskor viszonylag jó volt, de mára mindenki elfelejtette, semmilyen listába nem szerepel, de attól még jó.
Lehet rossz példa, de ilyenekre gondolok: Különvélemény, Gödör vagy ilyen lesz szerintem a Boldog halálnapot is.
Szóval ezek elég jók, de például nézek egy 100-as listát, és ilyeneket már sehol nem dob ki semmilyen lista.
"Virágboltokba" alig seedelik ezeket. legtöbbet letöltő között pedig ugye sosem szerepelnek.
Tetszett a kérdés, egyből el is kezdtem nézelődni, hogy mi is lehet ilyesmi.
Igazából, ha nem is teljesen elfeledett, de később még inkább az lehet szerintem a Pókember trilógia Tobey Maguire-rel. Akkoriban nagy durranás volt, de most újabb technológia, újabb szuperhősfilmek, nen beszélve arról, hogy újabb Pókember filmek. Szinte senkit nem érdekel már a régi.
Talán ide sorolnám a Kvíz-show című filmet és szerintem évekkel később a Pí életével is ez lesz.
A semmilyen listán nem szerepel azt jelenti, hogy ezen a listán sem :)
Nagy film, de kevesen ismerik :
Idétlen időkig / Az ember aki túl keveset tudott
A kölyök
Buster Keaton filmek
Egy éjszaka Mauddal (nagy klasszikusok)
Zeitgeist
Hé haver hol a kocsim (ebből volt remake is)
Demolition man (ezt az egész suli tudta fejből, ma már alig ismerik)
Bármilyen propaganda film;
Helene Bertha Amalie “Leni” Riefenstahl - Olimpia c. filmje
Patyomkin páncélos
De pl a Sziven szúrt ország c. filmet nagyon hypeolták, mára eltűnt, mert már megszokott lett. Nem újdonság. Továbbá a propaganda mellett filmes értéke nincs.
Stb
Esetleg itt, bár nyilván szubjektív minden lista.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!