Az hogyan lehetséges, hogy minden felmérés szerint többen kíváncsiak idén a Bosszúállók: Végjáték-ra, mint a Star Wars 9. részére?
Talán arra tippelnék, hogy a Bosszúállók: Végtelen háború elég durván fejeződött be, az emberek kívancsiak már a végére, mi lesz azokkal, akik eltűntek, stb... A Star Wars pedig már egy kicsit túl van bonyolítva, véleményem szerint fölösleges ez a plusz három rész, valszeg a pénz áll a háttérben. Szóval a SW- nak volt egy baromi jó alaptörténete, aztán az előzmény is nagyot ütött, de vége lett. A Bosszúállók pedig most készül a végjátékra.;)
Személy szerint egyébként én mindkét filmet várom.
A Star Wars már nem számít annak a mindent fölülmúló moziszenzációnak, mint egykor. És ezt nem holmi Disney iránti gyűlöletből mondom, hanem ez egyszerűen tény. Nem elég, hogy a 8. rész alaposan megosztotta a nézőket, utána a Solo film egyenesen alul-teljesített, és egyre csökken az érdeklődés a Star Wars média, a játékok, képregények és filmek iránt. A SW-t övező folytonos sárdobálás sem előnyös a sorozat számára. A készítők és a média bizonyos részei az elégedetlen rajongókat támadják, náciknak meg orosz trolloknak nevezik őket, a rajongók meg erre folyton visszatámadnak. Nincs meg a szolgáltató és a vevő közti egészséges viszony, épp ellenkezőleg.
A Marvel Studios filmek ezzel szemben szakadatlanul sikeresek és népszerűek, nagyobb tömegeket vonzanak világszerte (bár engem személy szerint nem izgatnak, de ez most mellékes). Az utóbbi Bosszúállók film a modern tömegmédia egyik legmegrengetőbb cliffhanger-ével ért véget, ezért nagyon sokan kíváncsiak a folytatásra. Az új Star Wars film ehhez képest mit tud nyújtani az utolsó rész alapján? Köztudott, hogy nem volt egy előre megírt sztori a filmek mögött, akkor meg kit izgat, hogy mi fog történni? A Star Wars ma már nem olyan nagy szám.
az utolsó jedik után szerintem ez nem szorul magyarázatra.
akkora csalódás volt,hogy még az utána jövő solo is hasalt,így létrehozva az első sw filmet ami bukott.
pedig nem volt rossz a solo,csak a lj után kevesek voltak kíváncsiak diznis sw-re.
de az biztos,hogy kotor sw filmnél kiegyenlített lenne az arány,sőt akár átbillenhetne a sw javára,mert azt többször is megnéznék a régi és az új rajongók.
míg a jelenlegi sw max 1x nézős verzió.
Majd év végén megnézzük melyik fog több pénzt hozni.
A mostani felmérésekből nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni. A Végjátéknak már javában folyik a promózása, az Episode 9-nek meg abszolút nem. A Végjáték fél évvel korábban érkezik, értelem szerűen JELEN PILLANATBAN arra jobban kíváncsiak.
Aztán majd év végén kiderül, hogy végül melyik film vonzott több nézőt.
Az USA-ban az Episode 9 le fogja nyomni Végjátékot, ebben biztos lehetsz. Hogy "külföldön" melyik mennyit hoz, az majd kiderül. Kína miatt a Star Wars nagy hendikeppel indul.
"Az USA-ban az Episode 9 le fogja nyomni Végjátékot, ebben biztos lehetsz. "
Star Wars The Last Jedi domestic: $620,181,382
Avenger Infinity War domestic: $678,815,482
Tehát már a két "köztes" film közül is a Bosszúállók volt a sikeresebb franchise, úgy hogy közben a Marvel rajongókat nem haragították magukra, míg a star warsosokat már igen. Én a helyeben nem fogadnék rá nagy összegben, hogy a Bosszúállóknál többet hoz majd a konyhára.
A Végjáték nem fog annyit hozni mint a Végtelen háború.
Az Episode 9 pedig biztosan többet fog hozni mint a TLJ (mindig a trilógiák középső része hozza a legkevesebbet).
A Star Wars fanok meg annyira haragudnak, hogy a TLJ BLu-Ray lemeze fogyott a legnagyobb példányszámban tavaly. Ha DVD-ket is hozzávesszük, akkor is a második, a Végtelen háború úgy is jócskán le van maradva.
A Solo miatt persze mindenki azt hiszi, hogy a Star Wars haldoklik, meg a TLJ miatt senkit sem érdekel. Solo alacsony nézettségének oka a rossz (mondhatni nem létező) marketing és rossz premierdátum, valamint hogy totális érdektelenségbe fulladt az egész. Decemberben szénné kereste volna magát a film.
Na majd decemberben visszatérünk erre a kérdésre.
Én a Végjátéknak és az Episode 9-nek is kb. 1,5 milliárd dollárnyi összbevételt saccolok. Néhány 10 millió lesz a különbség a végén, én azt mondanám a Bosszúállók javára. De az USA-t biztosan hozni fogja az Episode 9, nagyon simán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!