Miért nem csinálnak a Godzilla (1998) filmből egy olyan változatot, amiből mindig kivágják a Godzillából a "God"-ot és a Gojirából a "Go"-t amikor a Japán férfi mondja?
Túl sok munkával és pénzzel járna, nem érné meg. A film több stúdió közös munkája volt, ezért sokféle jogi hercehurcával járna belenyúlni, átnevezni meg pláne. Mindegyik stúdiónak újból le kéne szerződnie egymással, újratárgyalni a még a 90-es években megkötött szerződésüket, jóvá kéne hagyniuk a változtatásokat, utána pedig pénzelniük kéne az újbóli kiadását. Mindezt tovább nehezítené az is, hogy a Godzilla a filmipar egyik legkörülményesebb márkaneve, mert a japán tulaj, a Toho stúdió szigorúan szabályozza, hogy a karaktereiket és a nevüket mire és hogyan szabad felhasználni.
Az amcsi és a japán filmipar amúgy is inkább szégyelli a filmet, szerintem nem akarnák újra kiadni, hanem inkább megfeledkeznének róla.
Én értem a referenciát.
A film egész fura volt, de a sorozatot hiányolom :(
Zilla (és nem Godzilla, mert nem ugyan az)nagyon szerethető volt benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!