A Baljós árnyakból miért maradt ki az a jelenet, amikor Palpatine megöli a mesterét, Plagueist?
Mitől olyan egyértelmű? És akkor honnan kerítené bő kb. ket bolygófordulta alatt Darth Mault, aki igen csak képzett vívó?
Még a legendákbol sem rémlik ilyen, nemhogy a kánonból...
Igazából Plagueis legelőször a sithek bosszújában van megemlítve.
Rohadt régen láttam a sithek bosszúját, de ha nem csal az emlékezetem, akkor ott nem említik, hogy ő hogy halt meg, szerintem ezt a Plagueis regényben fejtették ki, ergo a válasz a kérdésedre az, hogy azért maradt ki, mert Plagueis akkor még nem volt kitalálva.
De javítson valaki ki, ha tévedek.
Ez megmagyarázná azt is, hogy Plagueis miért nincs egy másodpercre sem említve a filmben, sőt, még csak Sheev mesteréről sem esik szó.
Ha Plagueis ekkor létezett volna, akkor egyértelmű, hogy hangsúlyosabb szerepet kap a filmben, Maulnál legalábbis biztosan. (Legalábbis az úgy full logikátlan lett volna, hogy lássuk Plagueis megölését akiről azt sem tudjuk hogy ki volt, és előtte meg sem említik)
Mondjuk ez érdekes mert ugye azt már az 1. rész idején is látják, hogy Anakint a midikloriánok nemzették, viszont az a magyarázat is később jött be, hogy maga Sidious és Plagueis idézte ezt elő.
"Egyértelmű, hogy az az esemény akkor történik, kb. amikor Qui-Gonék találkoznak Anakinnal a Tatuinon"
Nem egészen. A Plagueis-könyv szerint (ami ugyan ma már nem kánon, de egyelőre nem tudunk másra hivatkozni) Plagueist Palpatine a főkancellárrá választása alatti éjszakán ölte meg. Ez körülbelül akkor történt, mialatt Qui-Gonék Maullal vívtak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!