A filmekben mért van olyan sok jól kinéző férfi/nő? Több lenn
Miért önzőség az, hogy az emberek szép/jóképű színésznőket/színészeket látnak szívesebben a képernyőn?
Egyébként ezernyi ellenpélda van erre.
3-as: ne kelljen már megmagyarázni, hogy mi az a sexy csaj és jóképű pasi...
5-ös: azért, mert előnybe részesítjük a szépet, miközben arról beszélünk, hogy mindenki egyenlő stb, mégis mindig a szebbre vágyunk...
Az evolúció által bekódolt ösztön kihasználása. Az ember zsigerből szívesebben húz ahhoz, ami szép, szimmetrikus, mert még az őskorban ezek adták meg azt a jelet, hogy a másik példány a fajból egészséges, erős stb. Azt, hogy túlélésre érdemesebbek a génjei úgymond. Mostanában már fejlettebbek vagyunk, de ez a zsigeri ösztön ugyanúgy megmaradt, hogy a többség előnyben részesíti azt, ami szebb.
Az egy más kérdés, hogy a magam részéről nem láttam még olyan filmet, amiben azt tudtam volna mondani egy férfira, hogy jól kinéző, pedig csak az idei évet alapul véve is hetvenet láttam eddig :D
Komolyan, még ehhez is a Bibliát kell emlegetni... Hadd ne mondjam, hogy mit gondolok róla...
Szívesebben nézünk szép embereket. Önzőség ez? Nem.
Amúgy főleg fantasy filmekben is vannak külsőleg abszolút nem vonzó karakterek is, szóval nem kell általánosítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!