Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Az emberek mi alapján veszik...

Az emberek mi alapján veszik készpénznek a Rey szüleiről szóló teóriákat? (Star Wars)

Figyelt kérdés

Itt az oldalon is, meg más fórumokon is az emberek 90%-a tényként kezeli azt hogy Rey szülei senkik voltak (és nem lehet mondjuk apja-anyja Han, Leia, luke, Obi-Wan, Qi'ra vagy bárki más a már ismert szereplők közül), csak mert Kylo Ren azt mondta.

De most komolyan, mi alapján kéne egy sötét oldalon álló, alamuszi, labilis fiatal szavait készpénznek venni? Miért nem lehetséges hogy simán kamuzott, vagy ő se tudja? Szerintem egyértelműbb, hogy azért mondta ezt hogy Rey összeomoljon belül és mellé álljon kétségbeesésében. Ehhez képest mindenki kirántja a kardot ha felmerül bármilyen teória vagy találgatás hogy "Nem, Rey szülei senkik voltak, mondták a filmben!" - és? Egy sötét oldalt használó ember nem ez lenne az első eset hogy hazudik. Vagy máshol expliciten le volt fektetve, hogy Rey egy senki? Csak mert szerintem neki is meg kellett születnie valakitől...

2018. okt. 26. 20:55
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%

20: szerintem sem tisztáz, és nem különösebben érdekel, hogy ki fia borja. Kylo messze a legérdekesebb és legjobban megírt karakter a trilógiában, őrá sokkal jobban kíváncsi vagyok.

A Star Wars pedig mindig is egy mese volt.

2019. jan. 13. 21:41
 22/27 anonim ***** válasza:

19-es, Luke vívótudása az eredeti trilógia legnagyobb hibája, azt hiszem ezt már megtárgyaltuk, legalább harminchatszor. Egy hibát felhozni mint mentség egy másik hibára elég érdekes..

,,Viszont az alapszintű erőhasználathoz nem kell évekig tanulni, sose készült olyan mű, ami ezt kőbe véste volna."

Nem olvastam el elég könyvet ahhoz, hogy ezt biztosra megcáfoljam, de mondd meg, a jedi elmetrükk használata mindenféle képzés nélkül akkor alapszintű erőhasználathoz tartozik? Szerintem egyértelműen nem, és az egyértelműen hiba volt. Meg mindenki más szerint is. Az nem egy alapszintű technika, azt igenis meg kell tanulni. Azt elfogadom, hogy alapszintű erőhasználat (ami azt jelenti hogy érezget dolgokat, esetleg picit megnő a reakcióideje, gyorsasága, stb) elsajátításához nem kell túl sok képzés, de kérlek, elmetrükk. Ehhez képzés KELL. Mondhatod hogy nem, én meg azt mondom, hogy de. Mégha semmilyen cuccban nincs is leírva, egyszerűen logikus. Másrészt a régi rendben is mindig 4-5 éves kortól kezdve tanultak az emberek, és mindig látszott a különbség a padavan és mester közt, mind a Clone Warsban, mind a filmekben.

Megint visszakanyarodunk ide, de én nem láttam a Rey és Kylo közti erődifferenciát, és most NEM a párbajukról beszélek. Akkor meg Kylo túl gyenge, vagy Rey túl erős (inkább utóbbi, lásd az elmetrükkös példa, amire teljesen magától jött rá, úgy, hogy senki meg sem mutatta neki. Sőt, én nem tudom, hogy egyáltalán találkozott-e jedikkel ezelőtt, vagy hallott-e egyáltalán elmetrükkről, mint képességről. Persze megint javíts ki ha tévedek, bizonyára több kánon alkotást olvasol, mint én.)

20 igen, de a KOTOR meg egyéb elképesztően színvonalas alkotások már kivitték a SW-t a "mese" világából, szabályt, erősorrendet, logikai felépítést, törvényszerűségeket alkottak a SW-on belül; most hogy a Disney eltörölt mindent (aminek én értem az okát, tiszta lap, meg sok összevisszaság volt a régi kánonban, mindenesetre erről is tudnék órákat beszélni), így megint "visszasüllyedt" a SW 1980-ra. Kár.

2019. jan. 13. 22:40
 23/27 anonim ***** válasza:

"19-es, Luke vívótudása az eredeti trilógia legnagyobb hibája"

Valamiért mégis a Birodalom visszavágot tartják minden idők legjobb Star Wars filmjének, annak ellenére, hogy ekkora "hiba" van benne. (amúgy szerintem a Sithek bosszúja, és a Zsivány Egyes is jobbak, mint a Birodalom visszavág). Nevezhetjük "hibának", vagy nevezhetjük "lefektetett univerzumszabálynak" is az eredeti trilógia bizonyos vitatott aspektusait. Mellesleg Rey vívótudása Luke-éval szemben megalapozott, bár sokan nem értenek ezzel a botos történettel egyet.

"Nem olvastam el elég könyvet ahhoz, hogy ezt biztosra megcáfoljam, de mondd meg, a jedi elmetrükk használata mindenféle képzés nélkül akkor alapszintű erőhasználathoz tartozik?"

Nyilvánvalóan nem. Alapszintű erőhasználaton én alapvetően tárgyak lebegtetését értettem, meg azt, amit te leírtál: érezget dolgokat, esetleg picit megnő a reakcióideje, gyorsasága, stb.

"Szerintem egyértelműen nem, és az egyértelműen hiba volt. Meg mindenki más szerint is."

A világ összes emberének véleményét ismered, hogy ezt ilyen magabiztossággal kijelented? :D

"Másrészt a régi rendben is mindig 4-5 éves kortól kezdve tanultak az emberek"

Ennek oka kizárólagosan az volt, hogy minél hamarabb elszakíthassák a családjuktól a gyerekeket, hogy ne alakuljon ki bennük kötődés, mert ugye az akkori Jedi elvek szerint a ragaszkodás helytelen dolog.

"mindig látszott a különbség a padavan és mester közt, mind a Clone Warsban, mind a filmekben."

Hát legfeljebb megfontoltságban, tapasztalatban, és észben. Obi-Wan semmivel sem használta "gyengébben" az erőt, mint Qui-Gon. Anakin se volt Erőben gyengébb, mint Obi-Wan, csak agyban. Ahsoka se volt gyengébb Anakinnál. Bár tény, az is benne van a Clone Warsban, valahol a 2. évad közepén talán, hogy Ahsoka akkor használ először elmetrükköt "élesben", addig csak tanulta. Ugyanakkor a TCW-ben láttunk Erőt elég jól használó gyerekeket is.

"inkább utóbbi, lásd az elmetrükkös példa, amire teljesen magától jött rá, úgy, hogy senki meg sem mutatta neki."

Ez nem fog tetszeni, de erre a hivatalos magyarázat az, hogy Rey belelátott Kylo tudásába, amikor először összekapcsolódtak a Starkiller Base-en. Nekem sem tetszik annyira amúgy :D

"20 igen, de a KOTOR meg egyéb elképesztően színvonalas alkotások már kivitték a SW-t a "mese" világából, szabályt, erősorrendet, logikai felépítést, törvényszerűségeket alkottak a SW-on belül"

Szerintem az alap a Disney-éra, és a régi kánon törlés előtt is a filmek voltak, nem a kiegészítő művek (amelyek között tényleg vannak zseniálisak). Azt megértem, hogy hardcore rajongóként nem a mesére vágysz már, hanem valamire, ami túlmutat azon, de sajnos azt kell fogadnod, hogy nagyközönség (aminek túlnyomórészt a jöttment "átlagbélák" a tagjai) csak a filmeket látták, és azokhoz hasonlót szeretnének látni megint. A filmkészítés pedig befektetés, és a pénz csak akkor jön vissza, ha a nézői igényeket kielégítik.

2019. jan. 13. 23:02
 24/27 anonim ***** válasza:

12-es válaszoló figyelmébe ajánlom:

Adam Driver arról milyen volt hat évig az SW-n dolgozni: "With Star Wars, I had one piece of information of where it was all going, and that’s where it has been in my head for a long time, and things were building towards that. It feels very theatrical, if anything."

Tehát azt mondja, hogy még az elején kapott egy infót arról hogy hova fognak kifutni a dolgok ezzel a trilógiával és pontosan abba az irányba tartott az egész.

"Nincs megírva" ugye?

2019. jan. 14. 18:28
 25/27 anonim ***** válasza:

"20 igen, de a KOTOR meg egyéb elképesztően színvonalas alkotások már kivitték a SW-t a "mese" világából"

Ez érdekes dolog, és olvastam is több könyvet, tényleg voltak nagyon jók, de nehéz volt beillesztenem az régi trilógia után a Star Wars valóságba (igaz én az előzménytrilógiát később néztem meg, bár már létezett, csak annyira nem ajánlották ismerőseim, hogy később álltam neki) Ahhoz a világhoz nehéz hozzákapcsolni, ha nincs elég időd ráhangolódni, vagy ha nem megfelelő időben, vagy hangulattal kapcsolódtál bele a Star Wars világba.

Szóval lehet velem van a baj, de továbbra is mesének tartom, úgy gondolom a filmek elsősorban tizenéves fiúknak készülnek, ebből gondolom, hogy az, hogy a főszereplő egy lány annak jó oka van (feminizmus ide, vagy oda, lány akciófigurákat nehezebb eladni) és Adam Driver tényleg tudja a karaktere történetét. Abban nem vagyok biztos, hogy pl. John Boyega ugyanezt elmondhatja, mert szerintem az ő karaktere nem olyan fontos. Szerintem rugalmasan kezelték a story-t, de Kylo Ren túl fontos ahhoz, már csak a származása miatt is, hogy az ő szerepét csak úgy átírják egyik részről a másikra. A "mellékszerepekre" szerintem volt B-terv, attól függően, hogyan reagál a közösség a filmekre.

2019. jan. 15. 20:53
 26/27 anonim ***** válasza:

,,Valamiért mégis a Birodalom visszavágot tartják minden idők legjobb Star Wars filmjének, annak ellenére, hogy ekkora "hiba" van benne."

Már nem azért, de mi az összefüggés? A Birodalom visszavág a legjobb SW film (ez egy tény, annak ellenére, hogy az én kedvencem speciel a Sithek Bosszúja), viszont nem hibátlan. Miért ne lehetne a SW filmek között a legjobb úgy, hogy nem hibátlan? Nem zárja ki a kettő egymást. Másrészt már leírtam, hogy akkoriban azért még nagyon meseszerű volt a SW, a mélységet 35 évnyi történelem adott az univerzumnak.

,,Mellesleg Rey vívótudása Luke-éval szemben megalapozott, bár sokan nem értenek ezzel a botos történettel egyet."

Én sem, viszont szerintem ezt már kifejtettem legalább 4x-5x, úgyhogy ezt most kihagynám :)

,,Ennek oka kizárólagosan az volt, hogy minél hamarabb elszakíthassák a családjuktól a gyerekeket, hogy ne alakuljon ki bennük kötődés, mert ugye az akkori Jedi elvek szerint a ragaszkodás helytelen dolog."

Nem, az elválasztásnak még a csecsemőkorban meg kell történnie, különben kialakul az érzelmi kötődés, 4-5 évesen már eléggé késő (való életben is eddigre már jócskán kialakul a kötődés a szüleinkhez). Anakin is asszem 6 éves volt és a Rend nem is akarta már felvenni, csak kivételt tettek vele. Az edzést viszont már ennyi idősen, 4-5 évesen elkezdik. Azt hiszem, hogy ennek azért lehet oka az, hogy jedi lovag szintre eljutni és vívni megtanulni azért beletelik egy kevés időbe.

,,Hát legfeljebb megfontoltságban, tapasztalatban, és észben. Obi-Wan semmivel sem használta "gyengébben" az erőt, mint Qui-Gon. Anakin se volt Erőben gyengébb, mint Obi-Wan, csak agyban. Ahsoka se volt gyengébb Anakinnál. Bár tény, az is benne van a Clone Warsban, valahol a 2. évad közepén talán, hogy Ahsoka akkor használ először elmetrükköt "élesben", addig csak tanulta. Ugyanakkor a TCW-ben láttunk Erőt elég jól használó gyerekeket is."

A padawan Obi Wanról nem tudok nyilatkozni sokat, igazából nem kaptak olyan ellenfelet aki ellen megmutatkozott volna a kettejük közti erőkülönbség, kivéve Mault, aki ugye megölte Qui Gonnt, viszont Obi ellen is végig dominált, és meg is nyerte a párbajt tulképp. Másrészt Obi Wan akkoriban már jóócskán a padawani rang legvégén járt (fúú ezt nagyon hülyén fogalmaztam meg), a Nabooi csata után közvetlenül már Lovaggá is avatták, pár évvel később meg mesterré. Anakin meg egyértelműen erősebb, mint Obi-Wan, ami meg is látszik a mustafari párbajukon, dominálja Obit egészen a nyakfojtogatós jelenetig, amikor Obi átveszi az irányítást. Ez igaz, az agyával győzte le Obi Wan Anakint. Ahsoka viszont egyértelműen és megkérdőjelezhetetlenül gyengébb, méghozzá sokkal, mint Anakin, azt hiszem, hogy ezt ki sem kell fejtenem, mert evidens.

25

,,Szerintem rugalmasan kezelték a story-t, de Kylo Ren túl fontos ahhoz, már csak a származása miatt is, hogy az ő szerepét csak úgy átírják egyik részről a másikra."

Persze, viszont ezt nem is vitattam (illetve régen lehet, de azóta pontosítottam :) )

,,Ez érdekes dolog, és olvastam is több könyvet, tényleg voltak nagyon jók, de nehéz volt beillesztenem az régi trilógia után a Star Wars valóságba (igaz én az előzménytrilógiát később néztem meg, bár már létezett, csak annyira nem ajánlották ismerőseim, hogy később álltam neki) Ahhoz a világhoz nehéz hozzákapcsolni, ha nincs elég időd ráhangolódni, vagy ha nem megfelelő időben, vagy hangulattal kapcsolódtál bele a Star Wars világba."

Ez igaz, viszont a könyvekkel, játékokkal amik megjelentek a SW inkább az előzmény trilógia "módján" készültek, az a hangulat jelenik meg inkább, az a fajta SW. Szóval a SW inkább az előzmény trilógiát követte ezek után (igazából leginkább az Old Rep.-re gondolok most, szerintem azok adják vissza az előzmény trilógia hangulatát, míg a 6. rész utáni események inkább az eredeti trilógia hangulatát adják vissza)

2019. jan. 16. 22:26
 27/27 anonim ***** válasza:
Kylo Ren világosan megmondta, hogy Reyt eladták szolgának némi italpénzért és ennyi. Én hiszek neki. :)
2019. okt. 23. 15:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!