Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Nem sok az 50-60 perc egy...

Nem sok az 50-60 perc egy darab sorozatepizódnak?

Figyelt kérdés

Szerintem rettenetesen sok, amikor egy pl. 12 részes évadban minden egyes rész legalább 50-55 perces. Szerintem sokkal-sokkal kényelmesebb lenne a nézőnek (legalábbis nekem), ha mondjuk 15-16 rész lenne, de epizódonként MAXIMUM 45 perc.

Pl tudtommal az új Trónok Harca évadban lesznek 80 perces epizódok is (nem is egy), ami szerintem már tényleg brutál sok. Én azért nézek sorozatokat, mert nincs mindennap időm egy egész estés filmre, hanem kb csak annak a felére, és nem szeretem félbehagyogatni a megkezdett filmeket/epizódokat, mégis szeretnék valamit nézni.

De ha a sorozatepizódok is olyan hosszúak lesznek lassan, mint az egész estés filmek, akkor nem lesz mit néznem, max a 25 perc/epizód szitkomokat, amiknél időnként komolyabb hangévtelre vágyom.

Mi a véleményetek erről?

2018. okt. 22. 18:54
 1/3 anonim ***** válasza:
68%

Nem hiszek a művészet korlátozásában. És nem tartom soknak a 90 perces epizódokat sem.

Black Mirros-ban pont az tetszik, hogy nem fix hosszúságúak a részek, hanem a történetet végig viszi és annyi időt szán rá, amennyi szükséges, nem többet, nem kevesebbet. Így jön ki a 42-99 perces epizód részekből egy zseniális sorozat.

Sőt! 3-4-6-6 részével évadonként teljesen rendszertelen, mégis szuper.

Trónok harcában sokszor érezni, hogy csak azért húzzák a részeket, hogy meglegyen a műsoridő, máskor meg alig fér bele valami egy részbe, és ha lenne még idő, még több beleférne adott témában.

Én nézőként képes vagyok 1.5 órát végig ülni, ha valami érdekel. De még többet is. Ha kell, megszakításokkal :)

Ha komolyabb hangvételű sorozatokat akarsz megnézni, de csak 25 perced van esténként, akkor meg tudod állítani a sorozatot rész közben és tudod onnan folytatni. Én vonaton szoktam napi 30 percben email-t olvasni és sorozatot nézni. Sokszor megállítom a sorozatot, mert jön a megállóm. Majd másnap folyatom tovább. Nekem bejött. Próbáld ki te is!

2018. okt. 22. 19:07
 2/3 anonim ***** válasza:
89%
80 perc tényleg túlzás, az már majdnem eléri egy rövidebb film hosszát, viszont 50-60 perc még simán beleférne, az reális! Sőt, gyerekként én úgy szoktam meg anno a '90-es években, hogy egy sorozat epizódonként 60 perces, aztán évekkel később, amikor néztem a Medicoptert, kicsit ki is akadtam, hogy csak reklámokkal együtt van meg az 1 óra, mert amúgy csak 45 perces egy epizód, simán tudtam volna egy kicsivel tovább néni! :/
2018. okt. 22. 19:09
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem 40-60 között simán jó egy rész, nekem nem rövid a 40 és nem hosszú a 60 sem.

Mondjuk egy krimi sorozatnál a 60 még jobb is, mint a 40-45.

2018. okt. 22. 19:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!