Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » A Saló film miert betiltott?

A Saló film miert betiltott?

Figyelt kérdés
Megnéztem most mert ajánlotta egy barátom és nagyon negatívan csalódtam benne. Egyszerűen unalmas és vontatott. Amit mondtak hogy vannak benne kínzások az max 1db. Nem is nevezhető kínzásnak. Nem magyarul néztem viszonr azt hittem durvább lesz. Miért betiltott ha a Mártírok ezerszer elmebetegebb film mint a Salo? Mellesleg a mártírok legális film. Ezt a hülyességet.
2018. szept. 15. 20:47
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Mert undorító.

Ne mondd már, hogy nem fordult fel a gyomrod, amikor sz.art ettek!

2018. szept. 15. 21:02
 2/5 anonim ***** válasza:
88%
A salo elvileg igaz torteneten alapszik, mig a martirok tudtommal nem, lehet h az aldozatok rokonai keresere tiltottak be, illetve alapvetoen betegebb film, ha nem is durvabb
2018. szept. 15. 21:04
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem alapszik igaz történeten, a film de Sade márki Szodoma százhúsz napja című regénye alapján készült. A rendező Pasolini helyezte át a történetet a XVIII. századból a II. világháború idejére, mert ő élt abban a korban és akkor veszítette el a fivérét is. Könnyen lehet, hogy emiatt a trauma miatt lett ilyen elborult a film. Talán azért tiltották be sok országban, mert a megerőszakolós jelenetekben szereplő színészek egy része 18 éven aluli volt.
2018. szept. 15. 21:49
 4/5 TR75 ***** válasza:
100%

Azért 1975-ben még nagyon máshol volt az ingerküszöb. Akkoriban ez kifejezetten kemény filmnek számított, ráadásul a rendezője homoszexuális volt, amit a katolikus Olaszországban nem néztek jó szemmel. A filmjei gyakran polgárpukkasztóak, nem rejtette bennük véka alá a nézeteit.

Amúgy meg a film nagy része megsemmisült, a ma látható verzió gyakorlatilag egy újra összeállított mű, sok olyan jelenettel, amiket eredetileg nem tettek a filmbe (mert egy-egy jelenetet többször is leforgattak, és a legjobbat illesztették a filmbe, s mivel ezek egy része megsemmisült, ezért utólag a maradékot használták fel).

2018. szept. 16. 01:37
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

ha már írtad a mártírokat amikor kijött néztem a moziműsort,aztán beugrottam jegyet venni és ott közölték,hogy levették a műsorról.

az történt,hogy a felirat készítők szóltak a magyar a forgalmazónak,hogy oké horror film,de nézzen már bele.

megnézte és azonnal lemondta a mozivetítést,ezért itthon csak dvd-n jött ki.

2018. szept. 16. 13:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!