A Harry Potter filmek forgatókönyvét miért nem J. K. Rowling írta?
Figyelt kérdés
Tudom, hogy J.K. Rowling nem könyvíró, és nem forgatókönyvíró.. De kíváncsi vagyok erre.2018. szept. 8. 16:46
1/26 anonim válasza:
Mert nem forgatókönyv író, azért...
2/26 A kérdező kommentje:
OFF: Az nem "forgatókönyv író", hanem "forgatókönyvíró"! Egyben van :)
ON: Szerinted egy olyan személy, aki 7 könyvet írt több ezer oldallal, nem tudna megírni egy forgatókönyvet? :D Főleg úgy, hogy a saját sztorija..
2018. szept. 8. 17:01
3/26 A kérdező kommentje:
Elrontottam a kérdést! J.K.Rowling könyvíró, nem tudom miért írtam oda a "nem"-et.. :D
2018. szept. 8. 17:07
4/26 anonim válasza:
Szerinted. Szerintem meg nagyon más világ a könyv, a líra, mint a rendezéshez érteni és látni a képkockákat, amikor forgató könyvet írsz. Az inkább közelebb áll a színházi rendezéshez.
Aztán egyikünknek sincs sem milliós példányban eladott könyve sem filmje. Mégis van róla (eléggé szakmaitlan) véleményünk.
De JKR továbbra is vitathatatlan, hogy nem forgatókönyv író.
5/26 anonim válasza:
Mellékesen az autó korrektor vágja külön... Nem trollkodásból sikerül külön írni.
6/26 A kérdező kommentje:
Továbbra sem értek egyet, de mindegy :). A forgatókönyvbe simán beleszólhat a rendező, sőt! Sokszor volt már olyan is, hogy a rendező "visszadobta" a forgatókönyvet, és újra lett írva néhány jelenet (rosszabb esetben szint ez egész). A forgatókönyvet a rendező közreműködésével írják meg, J.K.Rowling meg valószínű jobb forgatókönyvet írt volna, mint azok, akik tényleg megírták. (Mivel a saját sztorija, de ezt már írtam.)
2018. szept. 8. 17:23
7/26 anonim válasza:
A büdös életben nem láttál még forgatókönyvet, nyilván nem értesz egyet. Szerencsére a valóság teljesen más. Egy regény, valamint egy forgatókönyv köszönőviszonyban sincs egymással...
8/26 A kérdező kommentje:
Quentin Tarantino összes forgatókönyvét elolvastam (fent vannak a neten) és a Harry Potter részekét is. :)
2018. szept. 8. 18:01
9/26 anonim válasza:
Te legfeljebb szövegkönyvet olvastál, de forgatókönyvet biztosan nem. A forgatókönyvekben a dialógusokon kívül olyanok szerepelnek, hogy milyen a kameraállás, hogyan vegyenek fel egy jelenetet, utasítások a világításra és egyéb technikai dolgokra. JKR-nek nincs filmes végzettsége. Az ilyesmihez nem ért.
10/26 A kérdező kommentje:
Igen, rendesen le volt írva benne hogyan közelít a kamera, milyen kameraállás, stb. :) Azt viszont NEM a forgatókönyvíró írja bele, hanem a rendező ;) Elég érdekes lenne, hogy a rendező tudata nélkül beleírja a kameraállásokat, vágásokat, stb. Akkor minek kellene rendező? :D J.K Rowling egyébként megírta a 8. Harry Potter részt (ha lehet így nevezni) ami egy színdarab volt.
2018. szept. 8. 19:01
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!