Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Hogy tetszene nektek ez a film?

Hogy tetszene nektek ez a film?

Figyelt kérdés

Hirtelen kipattant a fejemből egy sztori

Úgy kezdődne, hogy van 4 kissrác (10-12 évesek, jó barátok), játszanak egy játszótéren, majd egy férfi el akarja lopni az egyik gyerek táskáját, ami a padon van pár méterre tőlük, viszont ők gondolkodás nélkül, a félelem jelét sem mutatva a férfi után erednek és kiabálnak, hogy ellopta a táskánkat. Ettől a férfi megijed, ledobja a táskát és elszalad.

(Ezzel betekintést nyerünk abba, hogy gyerekként is milyen összetartóak voltak).

Majd azzal folytatódna, hogy eltelt 30 év és azóta is töretlen a barátságuk, mindenkinek családja van, jól működik az életük.

De!

Egyik nap látnak egy gyilkosságot, szólnak is a rendőröknek. Kiderül, hogy egy politikust öltek meg. A sajtó megtudja, hogy ők négyen voltak a szemtanúk, így le akarják hozni az újságok a sztorit a lehető legpontosabban. Mielőtt elmondanák a sajtónak, időt kérnek, hogy átbeszéljék a dolgot, illetve, hogy ezzel is feljebb tornázzák az árakat, amit kínálnak nekik. Mivel mindegyik cég elsőként akarja lehozni a tanúk nyilatkozatait, így egymásra licitálva nagyobb és nagyobb összegeket ígérnek nekik. Megbeszélik, hogy a pénzt, amit kapnak érte elosztják, másnapra tervezik a nyilatkozatot. Viszont másnap arra kelnek, hogy az egyik nagy újság lehozta a nyilatkozatukat, de nem szerepel rajta név. Megrendül a bizalmuk, egyikőjük sem tudja, hogy melyikük árulta el a másik hármat (természetesen a néző sem), senki nem hisz senkinek és elkezdenek nyomozni egymás iránt. Mind a négyen nyomoznak, hogy ne keltsen feltűnést az, aki elárulta a többieket, mindenki gyanús, de persze a végére kiderül, hogy ki volt az.

S valami ilyesmi szereposztást képzeltem el:

Jeremy Renner, DiCaprio, Brad Pitt, Mark Ruffalo

Persze ezen még lehetne finomítani, csiszolgatni, ez csak egy hirtelen ötlet volt. Mindig is szívesen lettem volna forgatókönyvíró. Szeretek ilyeneken gondolkodni. :)

Kíváncsi vagyok a véleményetekre.

2018. aug. 10. 01:46
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem rossz, de, a Pokoli lecke, Bronxi mese is hasonlatos, és azok mekkorák.
2018. aug. 10. 01:52
 2/4 anonim ***** válasza:
Hát ha a munka maradék 99,9999%-a is jó, akkor ebből simán lehetne csinálni egy jó filmet. De ez igaz a legtöbb ötletre. Nagyon nehéz munka egy jó filmet csinálni, több száz óra kemény munkát igényel nagyon sok embertől. Aztán a végén vagy összejönnek a dolgok, vagy nem. Szóval érted, ez olyan mint egy porszem alapján megpróbálni megítélni egy házat. Semmi nem zárja ki ennyi alapján, hogy jó legyen.
2018. aug. 10. 02:37
 3/4 anonim ***** válasza:
Őszintén szólva a sztori a legkevésbé fontos eleme egy filmnek, elvégre MOZGÓKÉPről beszélünk :) A legegyszerűbb történet is lehet istenkirálycsászár megfelelő megvalósítás mellett, ahogy a legizgalmasabb regényt is el lehet cseszni.
2018. aug. 10. 07:45
 4/4 A kérdező kommentje:

Igen egyetértek veletek, hogy ez nég édeskevés egy jó filmhez, de az a helyzet (lehet merész gondolat), hogyha lehetőséget kapnék megírni ez alapján a teljes forgatókönyvet (persze rásegítéssel, szakemberrel, de a gondolataimnak teret engedve), úgy gondolom egy jó rendező kezébe adva, jó filmet lehetne csinálni belőle. Pl: Fincher jutott először eszembe, vagy akár Scorsese.

Ez persze csak elméleti, ne ugorjatok nekem. :D

Már miután leírtam ezt a kérdést, felmerült bennem csomó ötlet és részlet az egésszel kapcsolatban.

S azért ez a vázlat egy porszemnél több, ha egy házhoz hasonlítjuk. :)

Természetesen nem vagyok hozzáértő, lehet, hogy naiv vagyok, de úgy gondolom jó film lehetne. Szeretem a krimiket, talán egyre kevesebb olyan film van, ami a végéig kiélezett és néző egyszerűen alig várja, hogy mi lesz a végkifejlet.

Talán a Holtodiglannál éreztem ezt utoljára, de annak a lezárása nem tetszett.

2018. aug. 10. 08:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!