A Fullmetal Alchemist sorozat mikor és hol játszódhat?
Mielőtt írnak a kritikusok. Tudom hogy kitaláció az egész.
De érdekel hogy ki mit gondol.
Milyen korban? És merre felé játszódik?
Valahol olvastam, hogy az ipari forradalom környékére tehető a korszak amiben játszódik. A tankok, fegyverek, autók miatt ezt megcáfolnám és kicsit előrébb tolnám monjuk az 1930-as évekre. Ha a nem a mangahű sorozatról van szó akkor méginkább reális az amit ez előzőekben írtam, ugyanis a befejező filmbéli (Shamballa hódítója) alternatív valóság az egyik világháború kirobbanása előtt játszódhat.
Mellesleg az alkímia miatt kissé elhanyagolódott a technológiai fejlődés.
Hát canon szerint az év a sorozat elején 1914, mert akkor Ed 15 éves, és 1899-ben született. A cselekmény úgy két-három évet foglalhat magába, szóval az úgy 1914-1917. Szépen párhuzamba rakja magát az első világháborúval az egész cécó a homunkuluszokkal.
A helyszín meg Amestris, ami egyértelműen a náci Németországon alapszik az egész Führer meg "nyírjuk ki ezt a csoport embert mert miért ne" dologgal. Még a kék szem-szőke haj amestrisi sztereotípia is összecseng Hitler árja-mániájával.
Jó érv mind a kettő.
És 2# válaszoló elvét követve: Az állami alkimisták meg az SS seregre hasonlít.Nem?
Most értem az FMA végére.
Spoiler.
Ha a hiszünk abban hogy a különböző univerzumokban ugyan úgy telik az idő akkor 1916/15-1921 között játszódik a sori. Hisz a kapu túl oldalán (vagyis a mi világunkban)1921 volt mikor megérkezett Edward.
És azért lehet az Edward órájában 3/oct/10 mert kb 400 éve más idő számítást használnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!