Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Tudnátok nekem írni tini...

Tudnátok nekem írni tini sorozatokat?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Nagyon szeretek sorozatokat nézni és már kb az összes ilyen tini sorozatot végignéztem, amit ismerek. Tudnátok írni párat, ami ezekhez hasonló:

Amerikai Horror Story

Teen wolf

Hazug csajok társasága

Riverdale

Famous is love

Egyszer volt, hol nem volt

Előre is köszönöm a válaszokat! :)

17/L

2018. aug. 1. 10:16
 1/4 anonim ***** válasza:
Shadowhunters, Walking Dead, Fear The Walking Dead, Trónok Harca, Vámpírnaplók, The Originals, The 100,
2018. aug. 1. 10:28
 2/4 anonim ***** válasza:
The Fosters, Switched at Birth
2018. aug. 1. 10:38
 3/4 October15 ***** válasza:

A Walking dead és a GoT, hogy tini sorozat? :D

Ilyen alapon akkor már Dexter, Black mirror, West world. :D

Ha vmi természetfeletti izé kell akkor pl: Being human

Ha tini sorozat alatt azt értjük, hogy a szereplők tinik és még jó is: Skins.

Ha csak azt, hogy hát.. nem erőlteti meg az agyat ellenben szórakoztató: Weeds

2018. aug. 1. 12:14
 4/4 anonim ***** válasza:

Glee: sok éneklés, fogadjunk el mindenkit hangulat, lényegében arról szól, hogy egy csapat lúzer hogyan valósítja meg az álmait, szóval ne várj semmi mélyfilozófiai értekezést az élet értelméről, de kedves, röhögős, ha bírod a musicaleket, akkor kikapcsolódásnak nem rossz

Gossip girl: ha a Riverdale tetszett akkor feltétlen ajánlom, a főszereplők gazdagok,

gyönyörűek és sokszor gonoszak (olyan Cheryl Blossom szerűen, csak kevésbé őrült verzióban vagy mintha kicsit Veronica riverdale előtti élete lenne), a ruhakölteményeik is sokszor meseszépek, az embernek olyan érzése van, mintha divatbemutatót nézne. Ebben a történetben is van egy rejtélyes alak, aki zsarolja a főszereplőket, megkeseríti az életüket, bár nem olyan durván, mint a PLL-ben vagy a Riverdale 2. évadában, de itt is gyakran nyomoznak utána.A szereplők is nagyon hasonlóak, sokszor nem lehet eldönteni, hogy ki jó, ki gonosz, ugyanúgy a történet szerves részei lesznek a főszereplők szülei is, a szerelmi szálak kidolgozottabbak, jobban fel vannak építve, mint a riverdaleben, összetettebbek. Szóval én amikor néztem a riverdale-t teljesen olyan érzésem volt, mintha a PLL és a Gossip girl furcsa keveredését látnám, ezért úgy gondolom, hogy ha a másik kettő tetszett, akkor ez is :)

Stranger things: kicsit sci-fi, kicsit horror, de azoknak a nagyon light-os verziója, a történet rendkívül izgalmas, végig a gyerekek szemszögéből közelíti meg az adott helyzeteket és ezáltal egy nagyon érdekes nézőpontja lesz a sorozatnak, amellett, hogy maga a cselekmény is elég pörgős, nem hagyja unatkozni a nézőt.

SKAM: norvég sorozat, én még nem láttam, de nagyon sokan dicsérik, elvileg kicsit komolyabb, mint amiket eddig felsoroltam

Illetve még az első által említett sorozatokat ajánlom én is, tini kategóriában különösen a Vámpírnaplókat és a spinoff sorozatát, az Originalst (ahhoz hogy mindent érts az Originalsban a Vámpírnaplók 4. évadát még érdemes megnézni) a The 100-et: posztapokaliptikus, a tizenéves fiataloknak ki kell alakítaniuk a saját társadalmukat, azt a normarendszert, amiben képesek egymás mellett élni és életben maradni, amit később bonyolít, hogy más idegen népekkel is kénytelenek interakcióba lépni és dönteniük kell béke vagy háború között, illetve a főszereplők olyan vezetőkké válnak, akiknek a "saját népük" érdekében erkölcsileg erősen megkérdőjelezhető döntéseket kell hozniuk, ez utóbbi teszi szerintem igazán érdekessé, el lehet gondolkozni rajta picit, hogy vajon hol van az a határ, amit a saját társaimért sem lépek át és a szereplők is folyton ilyeneken gondolkoznak, részben ezért is a tini sorozatokra nem jellemző módon egyeseknél nagyon komoly karakterfejlődést épít fel a sorozat az 5 évad alatt, szóval ha valamit elkezdesz nézni a felsoroltak közül akkor én a The 100-et ajánlom a legjobban :)

Ja és persze a Trónok harca, Westworld stb. is nagyon jók, sőt, az itt felsoroltaknál ezerszer összetettebbek, érdekesebbek abszolút ajánlom ezeket is, csak ezek tényleg nem a tinisorozat kategória.

2018. aug. 1. 13:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!