Most hogy a Disney felvásátolja a Foxot, végleg monopól helyzetben lesz?
A Disney a piac 20%-a, a Fox 10% körüli. Ha a Disney átveszi, akkor 30-35% körül lesz, ami messze van még a monopol helyzettől.
A Disney egyébként lényegesen jobb franchise-managementben, mint a Fox. Ha a Fox valamiből második részt csinál, mindenki fogja a fejét, hogy jaj ne. Minden nagy franchise-ukat megölték egy sorozat rossz filmmel. A Disney ellenben már most sok különböző hosszú filmsorozatot visz. Mert egyszerűen nem engednek ki olyat a kezeik közül, amit rossznak tartanak. Ellenben kevésbé kísérletiek, inkább biztonságos, nagy tömegeket kielégítő filmekre specializálódnak, de hát a legnagyobb stúdiónak ez is a dolga. A Univeral, Lionsgate, stb. feladata, hogy kísérletezzenek.
Szóval én arra számítok, hogy jobb franchise filmeket fogunk kapni. A Fox kiengedett a kezei közül olyan sorozatokat, mint a Maze Runner, Taken 2-3..., X-men Apokalipszis, Independece Day 2, Fant4stic, Kingsman 2, stb. Olyan filmekkel akartak franchise-t indítani, mint a Hitman és Assassins Creed videojáték filmek, egyik se sikerült túl jól... Csináltak pár eredeti filmet amik jól sikerültek, de amikor franchise sikerekről beszélünk, azért elég kevés van nekik. Én azt mondom jót fog tenni nekik egy új, a minőségre igényesebb vezetőség.
Akik megszívják, azok a mozik. A Disney eddig is olyan alku pozícióban volt a Star Wars és Marvel filmekkel, hogy a befolyt összegek nagyobb hányadát kérte el, kényszerítette a mozikat hogy hosszabb ideig mutassák a filmjeiket. Meg a Netflix, mert a Disney egy saját streaming service-t akar építeni a Netflix mintájára. Csak "Netflix original" filmek, mint a Cloverfield Paradox, inkább Disney Original-ok lesznek rajta, a mindenható STAR WARS logóval... Szóval a Disney jobb helyzetben lesz disztribúció terén. De mivel nem vagyok részvényes a Netflixben vagy az AMC-ben, ez annyira nem zavar. Én jó filmeket akarok, és a Disney sokkal ritkábban ad ki a kezéből igazán rosszakat, mint a Fox.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!