Volt egy south park rész, amiben cartmanék kalóznak állnak. Ott kíméli, zsidók és vörhenyesek nem lehetnek velük, majd elküldi az egyik vörös. Ike akkor miért maradhatott?
A körülmetélés nem zsidó szokás.
És attól még, hogy valakit körülmetélnek még nem vált népcsoportot/etnikumot/vallást.
A logikád alapján, akkor ha valakit pl. fitymaszűkület miatt körülmetélnek, akkor az zsidóvá változik?
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr..
Cartman gondolom fajként tekint a zsidókra, Ike csak zsidó vallású lett (nem a körülmetélés miatt). Ike-nak azt hiszem nem volt zsidóaranya sem, és a Passió részben sem emlékszem, hogy szerepelt volna.
#2 nem erre gondoltam. Ike egy zsidó családban nevelkedik, akit körülmetélik Emiatt.
P
#2 nem erre gondoltam. Ike egy zsidó családban nevelkedik, akit körülmetélnek Emiatt.
Persze, nyilván nem csak zsidó szokás, de itt egyértelműen ezért történt. Kijavítani nem kell, nem is értem a kötöszködés okát, köszönöm a wiki cikket, gondolom Ike-nak nem fitymaszűkülete volt, én pedig konkrét emberre vonatkoztatva tettem fel a kérdést.
Mirőlszól, így már logikus, köszönöm.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!