Szeretném elkezdeni, a Trónok harca sorozatt nézni, de a
könyvet is nagyon el szeretném olvasni. Nagyon hasonlít a
könyv a filmre? Spoileres lenne előbb nézni a sorit mint
olvasni? Szerintetek előbb könyv vagy film?
Az első 3 könyv és a sorozat 3-adik évadáig kb teljesen egyezik a sztori, párbeszédek is szinte szóról szóra úgy vannak a sorozatban mint a könyvben, utána a sorozat pár ponton eltér a könyvtől.
2018. júl. 12. 17:10
2/6 A kérdező kommentje:
Ó értem köszönöm. Akkor inkább előbb elolvasom a könyvet. Egyébként hány könyv van a sorozatban?
2018. júl. 12. 18:36
3/6 anonim válasza:
Az első 3 évadban se egyezik a történet, (szinte) teljesen meg pláne nem.
Minél több évad készült, annál több lett az eltérés. A 3. évad végén/4. évadban kezdett túl sok eltérés lenni negatív irányba persze.
Én is a sorozatnak köszönhetem, hogy megismertem ezt a művet, de az az igazság, hogy a sorozat nagyon gyenge szerintem a könyvekhez képest.
A mű címe A Tűz és Jég dala, eddig 5 könyv jelent meg a jelenlegi történetről, 7-et tervez az író:
1. Trónok harca
2. Királyok csatája
3. Kardok vihara
4. Varjak lakomája
5. Sárkányok tánca
2018. júl. 12. 19:00
4/6 anonim válasza:
Szerintem először a sorozatot nézd, mivel a könyv sokkal érdekesebb - legalábbis nekem az volt. Én a sorozattal kezdtem, utána kezdtem el olvasni és még így is egy hónap alatt kivégeztem mind az 5 könyvet. Viszont ha a könyvekkel kezdtem volna félek, hogy a sorozat nem ütötte volna meg a mércét, tehát ha mindkettő érdekel kezdd a sorozattal, viszont ha csak az egyik, akkor mindenképpen a könyv a jobb.
2018. júl. 13. 07:57
5/6 anonim válasza:
A sorozat már kb egy közepes fanfiction szintjén van,5 évad óta szinte köze sincs a könyvekhez de legalább lesz valami lezárása.
A könyvek nagyon jók viszont az író b*szik befejezni.
Ha mindenképp megakarod nézni a sorozatot akkor inkább azzal kezd, mert ha a könyvek után nézed nagyot fogsz csalódni.
2018. júl. 15. 14:28
6/6 anonim válasza:
Én a sorozattal kezdtem, amit már végignéztem, majd utána kezdtem olvasni. Szerintem így jobb, mert így teljesen élvezhető és élménydús a sorozat, nálam abszolút kedvenc, de ha előbb olvasom a könyveket nem biztos hogy ezt mondanám.És így még érhetnek kellemes meglepetések, mivel a könyv természetesen sokkal több infót tartalmaz.Fordítva viszont lehet hogy csalódnál a sorozatban a könyvek után.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!