Csillagkapuban a jaffa gyerekeknek is kell goauld?
Mi a baki? Be akarták neki rakni, aztán be is rakták.
Sokat néztem a sorozatot ha jól emlékszek a végén visszatér a bolygójára 12. részben, de nem kapja meg a férget?
De ha így nézzük ennél nagyobb hibák is vannak. Pl soha nem értettem, hogy mitől függ az hogy mikor kapcsol le a kapu? Mert van olyan hogy átlépnek és le is kapcsol. Máskor meg percekig állnak előtte és mégis megy.
A lekapcsolás legyen a legkisebb gond. Amúgy 3 szituáció van.
1.) Kézzel bontják a kapcsolatot.
2.) Tiltásig nyitva tartják a kaput, erre több módszert ismertet a sorozat.
3.) Be lehet csapni a kapu óráját.
A jaffák pedig genetikailag módosított emberek, akiket ilyen módon hoztak függésbe. Kell nekik a prim’ta, különben meghalnak.
Teal'c goauldját kapja meg, de csak azért adja oda neki, hogy meggyógyítsa, már majdnem meghal egy betegségben. Viszont pont azért ment érte, hogy elhozza, nem akarta hogy kapjon goauldot, mert ha egyszer kap onnantól csak azzal tud élni. Viszont későbbi részekben sokszor említik, hogy a jaffák csak goaulddal tudnak élni. Lehet pont Teal'c lázadása miatt módosítanak a goauldok a jaffákon hogy kötelezően kelljen már hordaniuk?
A kapu lekapcsolását leírta jól a második ;)
Elég régi kérdés, de szerintem arról van szó, hogy a jaffák úgy vannak genetikailag programozva, hogy kb. pubertás korukig nem kell nekik szimbionta, hanem valahogy a nemi éréssel együtt lekapcsol az immunrendszerük is. Nyilvàn egy csecsemő hasába nehéz lenne kukacot tenni. Teal’c fia is valószínüleg azért betegedett le, mert elérte a kort, de nem kapott rögtön kukacot, mert a családja (Teal’c miatt) kitaszított volt.
Egyébként nagyjából ez van a lidérceknél is. Ott is a pubertáskorig rendes ételt esznek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!