Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » 13 reasons why - nem értek...

13 reasons why - nem értek néhány dolgot. Tudnátok segíteni? (sorozat)

Figyelt kérdés

Mindkét évadot megnéztem már, viszont most újrakezdtem az elsőt, és rá kellett jönnöm, hogy nagyon sok minden nem tiszta. Lehet, hogy ezekre a válaszok benne voltak akár a 2. évadban, és én nem figyeltem, de ha tudnátok segíteni, örülnék neki.

1. Ugye az első évadot, illetve a kazettákat Clay szemszögéből látjuk, viszont ez azt jelenti, hogy mivel a 11. az ő kazettája, az előtte lévő tíz ember már hallotta őket. Na már most..

2. Jessica ezek szerint tud arról, mit tett Bryce vele és Hannahval is, illetve, hogy az ő esetéhez Justin kvázi asszisztált. Ennek ellenére mégis vele van. Nem kérte ezt számon rajta, vagy mi?

3. Justinnak még a kazetta sem kellett ahhoz, hogy tudja, mit tett Bryce a barátnőjével, mégis vele lóg, mintha semmi nem történt volna. De miért?

4. Aztán ott van mondjuk Zach, akiről tudjuk, hogy normális, ráadásul az első évad jelenje már azután van, hogy ő együtt lett volna Hannahval. Viszont az övé a 7. kazetta, ergo ő is tud már Bryceról, Justinról stb. Akkor miért van még mindig jóban velük? Senki nem hitte el, amit Hannah a kazettákon mond?

5. Hannah említi az első kazin, hogy valakinek elküldte a hanganyagokat emailben. A jelenben pedig láthatjuk, hogy Mr. Porter pont abban a sorrendben hívja beszélgetni a diákokat, ahogyan a kazettákok vannak. Lehetséges, hogy neki küldte? Vagy ha nem neki, akkor kinek?

Az újranézésben még csak Tylernél tartok, szóval lehet hogy megvannak a válaszok a kérdésemre, és tök felesleges volt ezt kiírnom, de egyszerűen nem tiszták nekem ezek a dolgok. Úgyhogy ha bárki ki tudna segíteni, azt megköszönném, úgy látszik, nem figyeltem eléggé miközben néztem a részeket.:D

2018. júl. 6. 14:13
 1/3 anonim ***** válasza:

Justin testvérként tekintett Brycera, többször elhangzik, hogy a csapat amiben játszanak egy család, úgymond megosztanak mindent. Lásd klubház a 2. évadban.

Zach megemlíti, hogy ő egy gyenge személyiség. Félt kiállni magáért. És szintén a csapat tagja.

Azt én sem értettem Jessica miért nem vallotta be rögtön, mi történt a bulin. Félt, szégyellte magát, nem tudta mihez kezdjen, ennek ellenére szerelmes Justinba, így nem mert lépni.

Amúgy nagyon jó sorozat, lehet én is újranézem.

2018. júl. 6. 15:49
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod.

Igen, azt tudom, hogy Justinnak sokat jelentett Bryce, illetve el tudom képzelni, hogy Jessica szégyellte magát a dolgok miatt. De mindketten tudták, mi történt a másikkal, mégis, még csak fel sem merült közöttük, mintha nem történt volna semmi, nagyon furcsa.... bár lehet én vagyok az egyetlen, akit érdekel ez az apró háttérdolog :D

Zach-kel kapcsolatban igazad lehet, meg valószínűleg félt is attól, hogy kiderül, ami történt köztük Hannahval, ha hirtelen Bryce ellen fordul.

2018. júl. 6. 19:25
 3/3 anonim válasza:

Justin : neki olyan volt Bryce mint egy testvér, ezt rengetegszer elmondta. Volt is egy jelenet, azt hiszem az már a második évadban hogy mikor kicsik voltak, sokan piszkálták Justint, és Bryce volt az egyetlen aki megvédte. Azt is említette, hogy Bryce családjának is sokat köszönhet, volt amikor ők vették meg a sulis cuccait, stb. Ezért védte Bryce-t.

Jessica : ő alapjáraton nem is emlékezett a történtekre, így azt gondolta igaznak, amit Justin (Bryce-t védve) mondott neki, plusz ugye még szerelmes is volt belé, tehát vakon megbízott Justin szavában. De ha jól emlékszem, a kilences kazetta végén eszébe jut, mi történt valójában.

Zach : ő (meg a többiek is, Justin, Marcus, Courtney stb.) baromira félt hogy Clay kipakol majd a kazettákról, nem tudom emlékszel-e, de Marcus egyszer drogot tett Clay táskájába, erre pedig Clay fel lett függesztve pár napra. Ezzel is időt akartak nyerni maguknak, hogy leállítsák Clayt. Justin valószínűleg Zach-nek sem vallotta be, hogy mi történt igazából a bulin, neki is azt hazudta, mint Jessicának, és valszeg Zach is elhitte. Viszont én nem emlékszem túl sok olyan jelenetre, ahol pl. Zach meg Bryce együtt lett volna, inkább azok csoportosultak, akik féltek attól, mit tesz majd Clay. (Brycehoz meg ugye el sem jutottak a kazetták azt hiszem, mivel Clay az utolsó részben Mr. Porternek adta oda a dobozt)

Mr. Porter : az, hogy olyan sorrendben beszélgetett a diákokkal, ahogy a kazettán vannak, szerintem lényegtelen, csak rendező döntés. Biztos, hogy nem ő volt a e-mailes embere Hannah-nak. A dobozt ugye Tony kapta meg elsőnek, azt nem tudom, hogy az emaileket is, de szerintem igen. (Clay többször is mondta neki, hogy “csinálj amit akarsz, hozd nyilvánosságra” stb.)

Én is újranéztem amúgy, és számomra is voltak megdöbbentő dolgok amiket én sem vettem észre, mikor először láttam. Pl. a 4. vagy 5. részben az igazgató említi, hogy két diákot vesztettek el az utóbbi időben (Hannah mellett ugye Jeff, róla viszont csak a 10. kazin derül ki, hogy meghalt), nekem ez először fel sem tűnt, még az sem, hogy a jelenben egyszer sem szerepelt már Jeff. De számtalan ilyen bújtatott info, spoiler van benne, amire én is csak másodjára figyeltem fel. Bár szerintem ez nem a mi hibánk, alapjáraton annyira sűrű a sorozat, sok szál van benne, plusz a két idősáv, egyszerűen lehetetlen minden pici infora odafigyelni. De ettől jó ez a sorozat :) remélem tudtam segíteni!

2018. júl. 8. 20:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!