Love, Simon. Érdemes megnézni?
Ha nem taszít a téma, tetszeni fog.
Ne felejtsd el, ez alapvetően YA, tehát inkább a kamaszok nyelvén szól, egy olyan felnőttnek, aki alapból nem szereti az ilyen könyveket/filmeket, biztosan nem fog tetszeni.
Én ingyen néztem meg, és így abszolút megérte. Nem volt a legviccesebb meleg film, sem a legromantikusabb, sem a legjobb előbújás, sem a legjobb olyan film, ami az első b. Zi szerelmet dolgozza fel, olyan koktélka volt, egynek elment. Aki már látott annyi meleg filmet, mint én (szoktam járni a meleg filmhétre, és letöltöm az összes b. Zi sorit, meg filmet), annak nem fogja nagyon megmozgatni a világát, olyan kis aranyos, mint egy kölyökkutya, akit mondjuk nem vinnél haza, de attól még cuki.
23 mfa
Akkor tudom ajánalni az alábbi filmeket: Bridegroom, Burning Blue, Imák Bobbyért, I am Michael, Szabadesés(Freier Fall/Free Fall), Viharsarok (magyar film), Egy egyedülálló férfi, Isten országa és a Szerelemben és sötétségben. A Szólíts a neveden, GBF, Menedék/Shelter (2007), Kicsapongók és még sorolhatnánk szerintem elég gagyik. Az első két film sorrendje nem véletlen, utána már random írtam a legjobb meleg-filmeket, amit láttam. A Bridegroom egy dokumentumfilm, de MINDENKINEK (hetero, homo, bi, ffi, nő, kamasz, felnőtt, öreg stb) ajánlom!! Nem szeretnék róla sokat írni, mindenképp érdemes megnézni.
Akkor a Love, Simon-ra visszatérve. Ha el is tekintünk a vadidegennel való levelezés és ilyen szintű megnyílás és a végkifejlet szürrealitásától, hogy köze nincs a valósághoz, akkor is volt benne számomra egy elég nagy logikai baki.
SPOILER LEHET!!!
Simon miért fél elmondani a szüleinek, hogy meleg, ha ennyire liberálisak? Utána miért adja úgy elő, hogy borzasztóan ment a coming out? Szerintem a rossz coming out, mikor kitagadnak, kiraknak az utcára, vagy meg sem hallják, ignorálják és szőnyeg alá söprik. Simont a szülei biztosították a szeretetükről.... Ez hol volt rossz?! A gimiben is csak viccelődtek vele, semmi atrocitás nem érte se őt, sem Ethan-t (asszem így hívták a szemüveges meleg srácot).
Meg még valami... a telefon elkobzása. Nehezen hiszem el, hogy a 2018-as USA-ban ilyet meg mer tenni egy igazgatóhelyettes, mikor minden sz***rért beperelnek mindenkit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!