Miért lett az Oroszlánkirály magyar változatában Scar átkeresztelve Zordonra?
Gyerekeknek rövid, megjegyezhető név kell. A Sebhelyes nem lenne ilyen, nem is passzolt volna. Nem is hangzik jól. (Nálunk a Mufasa is nehézséget okozott.)
A Zordon a zord szóból jön, úgyis mint morcos, gonosz. Beszélő név. Az első válasz tökéletesen leírta.
Szerinted keresd fel azokat az embereket, akik annak idején ehhez a két meséhez elkészítették a magyar szöveget és kérdezd meg tőlük. Lehet szándékos, de lehetett teljesen véletlen is.
A Power Rangers pedig soha nem volt különösebben népszerű Magyarországon, pláne nem egy Oroszlánkirályhoz képest, így ez valószínűleg eddig egyedül neked tűnt fel.
Szerintem a Power Rangers sehogy se jött bele a névválasztásba, tekintve, hogy sosem volt olyan népszerű itt, és nagyon más kategória.
Gyerekként én is néztem, és a mostani filmet is láttam, de elsőre nem tudtam, hogy ki az a Zordon. XD De már beugrott. ;)
Neki angolul is ez a neve, ami ha jól tudom angolul nem jelent semmit, magyarul viszont a zord szóból jött Scar magyar neve, ami a zord személyiségére utal. A Scar meg a sebhelyére. Egyébként az eredeti neve (a sebhelye előttről) Taka volt, ami pedig veszteséget jelent.
#4 A félreértés elkerülése végett, a Power Rangers Zordonnak ez az eredeti neve, nem fordításkor kapta.
Amúgy meg azt azért erős túlzásnak tartom, hogy a Power Rangers nem volt annyira népszerű, azért a nagy többség mégiscsak tudja mi az, meg mi fán terem.
Azt is nehezen tudom elképzelni, hogy csak nekem tűnt ez eddig fel. Konkrétan ha rákeresel a Google-ben arra, hogy Zordon, akkor gyakorlatilag 0 találatot kapsz az Oroszlánkirályra, ellenben oldalakon át találod meg a Power Rangers related találatokat. Magyart és angol nyelvűt egyaránt.
Mi nem tudunk neked hiteles válasszal szolgálni erre...
Ha ennyire nem hagy nyugodni, tényleg kutasd föl az egykori fordító(ka)t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!