Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Az embereknek mi az indoka...

Az embereknek mi az indoka amiért utálják Reyt a Star Warsból?

Figyelt kérdés

Valaki meg tudja mondani miért utálják őt ennyire? Szerintem elég szimpatikus a karakter is és a színésznő is, ehhez képest úton útfélen köpködik, hogy egy Disney hercegnő, meg túl tökéletes, Mary Sue meg ilyenek. De most kérdem én: miért baj, ha valaki erős a Star Warsban, ami egy kitalált univerzum, és nem a való élet?

Eleve az is furcsa, hogy a legtöbben azok köpködik szegény Reyt, akiknek a Legends az etalon, ahol aztán valóban túltolt karakterek hemzsegtek, az nem volt zavaró hogy valaki néhány évesen sitheket gyilkol, más bolygókat reggelizik, megint más a gondolatával pusztít el hadseregeket, vagy épp visszatér a felrobbant reaktorból és klónozza magát? Ezek nem voltak túlzások, meg hihetetlen és megmagyarázhatatlanul erős karakterek, csak Rey, mert gyorsan megtanult vívni meg köveket reptetni? WOW.

De ha ki is zárjuk a legendákat, még mindig ott a kánon, ahol a kiválasztott Anakin 9 évesen megnyert egy olyan fogatversenyt, ahol méterenként haltak meg a résztvevők, utána, szintén 9 évesen győztes űrcsatába megy egy űrhajón, amit sohasem vezetett, és kiiktatja egy intergalaktikus blokád vezérhajóját. Ez nem túlzás? Pedig ő nem 20 éves volt, hanem 9. De őt ugye megmagyarázták, hogy kiválasztott, meg magas a midiklorián száma. Rey nem lehet kiválasztott, csak azért mert nem mondták ki sehol? Dehogynem. Vagy az a baj hogy nem Kenobi-Skywalker-Windu-Solo a szülei? Egyébként simán kiderülhet a 9. részben hogy valamelyik, de akkor meg azon zúgolódnának egyesek.

(Vagy még annyira talán nem nagy túlzás, de jó példa ide, Ahsoka Tano is gyerekként simán pariban van Grievous tábornokkal, aki jedik tucatjait gyilkolta le. És Ahsoka még csak nem is tartozik - felnőttként sem - a legerősebb jedik közé.)

Még esetleg azt tudom elképzelni, hogy az böki az emberek csőrét, hogy Rey lány, ami meg szintén baromság, oké, a feminizmus is rossz dolog, de a hímsovinizmus is az. Miért ne lehetne egy lány is erős, kiválasztott? Miért ne rendelkezhetne egy kitalált univerzumban erős képességekkel? Ráadásul még vége sincs a trilógiának, nem lehetne megvárni legalább a 9. részt mielőtt támadjuk? Még bármi kiderülhet vele kapcsolatban, és szerintem ki is fog. Amúgy meg Yodáról, Sidiousról, Winduról, Kenobiról sem tudtuk mitől erősek, nekik mégis elnéztük. Szóval ezek, amiket felsoroltam egész egyszerűen nem helytálló indokok, nem adnak valid támadási alapot. De akkor miért ez a nagy gyűlölködés?

Szóval, valaki meg tudja indokolni RACIONÁLISAN, hogy miért rühelli Reyt?

2018. ápr. 20. 20:09
1 2
 11/11 anonim válasza:
100%
Számomra nem elég érdekes a karakter. Bár a harmadik trilógia eddigi filmjeiből nekem egyik szereplő sem túl szimpatikus...
2018. ápr. 25. 18:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!