A BOLYGÓ NEVE HALÁL SPOILER! Hogy élte túl Ripley amikor űrruha nélkül magára nyitotta a hajó zsilipjét és kilökte rajta az alien anyát?
Ilyeneken szerintem ne problémázz, én már elég öreg vagyok (elmúltam harminc) és elég sci-fit láttam, hogy tudjam van amikor adnak a realizmusra, ha a cselekmény úgy kívánja, máskor meg tesznek rá.
Pusztán tudományos szempontból amúgy eleve az egész szélvihar, amit látsz nem történne meg a levegő gyorsan elhagyná a termet és pillanatok alatt irtó hideg lenne, vákuum alakulna ki, ezután nagyjából 20-30 másodpercen belül elájulna mindkét karakter, ezalatt az idő alatt elkezdene felforrni a szemükben és a nyelvükön lévő víz, az ereik kitágulnának, fel nem robbannának mint pár filmben látod ez is egy túlzás a bőr és a kötőszövetek aránylag egyben tartanák a testet, de az oxigénszállító kapacitását a vérnek teljes tönkre vágja a vákuum, így rövid idő alatt elájulnának agyi oxigénhiány miatt. Aztán meg megfagynának lassan. Ez alól még Bishop sem lett volna kivétel, tudjuk, hogy az Alien univerzumban lévő androidokban van valami tejszerű fehér anyag, az is felforrt volna, főleg, hogy
Bishop ekkor már ketté van vágva, tehát ő is "meghalt" volna a vákuumban. Igaz valószínűleg újra lehetett volna indítani, ha a memóriája ép marad.
Viszont a vákuum kinyírta volna a Xenomorf királynőt is, szóval hősies áldozat lett volna, ha ez tudományos alapon megy.
"Science-fiction" - Tudományos alapon kell mennie ha hű akar maradni a műfajhoz. A xenomorf királynőt semmiképp nem tenné hősies áldozattá ha kizuhanás helyett a vákuumtól meghalna. Miért is lenne hős a főgonosz? :D A testek viselkedéséről világűrben védtelenül meg én is olvastam cikkeket. Bishop nem fontos, egy androidnak gondolom mindegy, hogy milyen közegben van, ő nem irreális módon élte túl. De következetesség nélkül hogy lehet egy univerzumot kialakítani? Ha Ridley Scott azt mondta, legyen a világűr halálos, akkor James Cameron se szakítson már ezzel a "szép hagyománnyal". Ha az elsőben se számítana az űrruha, akkor megérteném hogy ebben az univerzumban így gondolkoznak, túlélik az űrben. Oké. De nincs az az isten, hogy Sigourney Weaver 57 év szundi alatt továbbfejlesztette a testét, hogy ne kelljen az a fránya űrruha amikor másodjára is kihajítja a rosszfiút az űrhajóból. James cameron filmjében az lv-426 bolygón a telepesek atmoszféra processzorokkal teszik lélegezhetővé a bolygó levegőjét. De mi szükség rá, ha a világűrben is túlélik az emberek (ahogy
film végén láthatjuk) ? Márpedig az lv-426 a világűrben van. Ez az egyébként jó film a végén ezzel rontja el az egész összképet, Ripley halhatott volna hősi halált, vagy bármi logikusabb jobb lett volna, mint....ez.
Szerintem te is tudod kérdező, hogyha annyira komolyan vennék a Sciencet akkor nem is létezne ez az egész műfaj.
Gyakorlatilag az összes olyan sci-fi amiben fénynél gyorsabb űrutazás van az a tudományos szinten kuka.
Innentől kezdve ne problémázz már ezen, az Alinest másik rendező csinálta, Cameron meg akart egy tökös akciójelenetet a végére, és ez lett az.
Az első rész sci-fi horror a második sci-fi akció inkább.
Ha már itt tartunk az első részben az arctámadó pár milliliter sava szétolvasztotta a fél Nostromot, a másodikban meg Ripley átmegy egy xenomorfon egy páncélozott kocsival és semmi baja nem lesz a kerekének.
Több liter abból a savból, hogy nem marta szét a kereket?
ui: az első szerintetem úgy értette, hogy hősi áldozat lett volna Ripley részéről mert megölte volna a királynőt csak ő is meghal.
Ah, tudom. Mindenki máshogy fogadja a filmet. Imádom a scifiket, és mindnél helyén kezelem mi a fikció, mi nem. De ezt a logikai bukfencet én személy szerint nem tudtam lenyelni. Pedig imádom a scifiket, egyikkel se volt ilyen problémám. Sőt, ezt a filmet is imádtam a bolygó felrobbanásáig. Ott el lehetett volna vágni, hogy finito, és nem kell másodjára is eljátszani hogy de még felmászik a szörny, de még el kell intézni. A film tartalmazott így is elég izgalmat és tetőpontja is volt amikor Ripley kimentette Nyuszit. Feleslegesnek éreztem ezt az újrajátszását az első rész végének. Aztán meg ki kellett találni kényszerből valamit, hogy na legyem valahogy vége. És ezt sikerült.
Tény, hogy 1986-ban egyedülálló a látványvilág, a technika, jó a cselekmény, rettenet izgalmas, csodálatos befejezés.......és egy kínos re-end. Ez az én véleményem. Persze mindenkinek más, elég megosztó a film. :)
86ban ez megállta a helyét,kevés volt az infó a vákumról,net sem volt hogy egyből utánanézz ha kérdés merült fel benned erről.
ma már valóban merész lenne meglépni.
de végülis vehetjük fejlődésnek,hogy camaeron meglépte az avatárban,hogy a navik bolygóján teljesen más a levegő,ember számára mérgező így végig maszkban kell lenniük kint.
ha olyan lusta vagy logikátlan lenne,akkor nem vesződött volna ezzel a részlettel.
Annyit helyesbítenék, hogy csak a telepet és 30 kilométeres körzetét pusztították el. Valójában még az sem derült ki, hogy az idegen űrhajó elpusztult-e. Ezért is folytatták hibás utakon. :-(
(S akkor még a Prometheus-ról nem beszéltem - másik bolygó által.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!