Tudnátok írni híres "idézeteket" a Gyűrűk Urából, Hobbitból?
"Jajj, Samu!"
"kiszúrjuk a szemeckéit aztán majd szompojoghat"
"Felettem nincs hatalmad Szürke Gandalf"
"mond,jóbarát és lépj be"
Egy mágus sosem késik, és koránt se jön soha, pontosan akkor érkezik, amikor akar
One does not simply walk into Mordor (magyarul: Mordorba nem szokás csak úgy besétálni, de ezt angolul szokás idézni)
És mi lesz a második reggelivel?
Újra van hús az étlapon fiúk!
Egy gyűrű mind fölött,
Egy gyűrű kegyetlen,
Egy gyűrű a sötétbe zár,
Mert bilincs az egyetlen.
"Vörös az ég alja... vért ontottak az éjjel"
"Itt úgysem mész át" /kicsit át igazítva a vizsgaidőszakra/
Hobbit:
-Gandalf: „Az igazi bátor nem azt tudja mikor oltson ki egy életet, hanem, hogy mikor hagyja meg.”
A Gyűrűk Ura:
-Bilbó: „Veszélyes dolog kilépni az ajtón Frodó. Csak rálépsz az Útra, és ha nem tartod féken a lábad, már el is sodródtál, ki tudja, hová.”
-Gandalf: „Nem mondom, hogy ne sírjatok, mert nem minden könny keserű.”
-Pippin: „Hová is megyünk?”
A Gyűrűk Ura könyv:
-Gandalf írja Aragornról: „Van mi arany, bár nem fénylik, van ki vándor, s hazaér, régi erő nem enyészik, fagyot kibír mély gyökér. Lángját a tűz visszakapja, árnyékból a fény kiszáll, összeforr a törött szablya, s koronás lesz a király.”
A Gyűrű Szövetsége:
"Veszélyes dolog kilépni az ajtón, Frodó. Csak rálépsz az útra, és ha nem tartod féken a lábadat, már el is sodródtál, ki tudja, hová." /Bilbó/
"- Fél talán?
- Igen.
- De korántsem eléggé. Tudom, kik üldözik." /Aragorn és Frodó/
"Sokan élnek, akik halált érdemelnek és néhányan meghalnak, akik élhetnének." /Gandalf/
"A mi dolgunk eldönteni, hogy mit kezdjünk az idővel, ami megadatik." /Gandalf/
"A félszerzetet keressétek! A félszerzetet!" /Lurtz/
A két torony:
"Nincs olyan fogadalom, amiben megbíznék." /Frodó/
"Lorien levelei nem hullnak hiába." /Aragorn/
"A régi világ elenyészik a nagy igyekezet tüzeiben. Az erdők is odavesznek. Új rend van felemelkedőben." /Szarumán/
"Reményt ne tápláljatok. Az elhagyta e földet." /Éomer/
"Én nem állok senki oldalán, mert az én oldalamon sem áll senki." /Szilszakáll/
"Ó... Megfosztanál egy öregembert a támaszától?" /Gandalf/
"- Mi történik odakint?
- Elmeséljem neked, vagy inkább keressek egy ládát?" /Gimli és Legolas/
"Akad még jó ebben a világban, Frodó úr, amiért érdemes küzdeni." /Samu/
A király visszatér:
"Az út zárva van, a holtak vágták a sziklába és a holtak őrzik. Az út zárva van!" /a Holtak Királya/
"Az emberek korának vége. Eljött az orkok ideje." /Gothmog/
"Ez azért még egynek számít." /Gimli/
"Azt nem vihetem helyetted, de téged elviszlek!" /Samu/
"Nem mondom azt, hogy most ne sírjatok, mert nem minden könny keserű." /Gandalf/
"Szauron dühe rettenetes lesz, s a bosszúja pusztító" - Gandalf
"Barátaim! Nektek jár tisztelet" - Aragorn
"A Gyűrű az enyém!" Frodo
"Biztos halál. Kevés esély a sikerre. Mire várunk még?" - Gimli
"Lakmározz csak a húsából" - Nazgul
"Ne állj a nazgul és a prédája közé" - Nazgul
"Théoden király magára maradt" - Gandalf
"Kései ez az óra, mit e szürke mágus a visszatérésre választott." - Gríma
"Sokan élnek, akik halált érdemelnek, és néhányan meghalnak, akik élhetnének." - Gandalf
"A halál csak egy másik ösvény, melyre mind rálépünk. Amikor a világ szürke esőfüggönye felgördül és minden ezüstös tükörré válik, akkor meglátod." - Gandalf
"De végül is ez csak egy múló dolog. Ez a sötétség. Még a sötétségnek is el kell múlnia, új nap virrad majd fel! És ha egyszer kisüt a nap, annál tisztábban fog ragyogni." - Samu
"Az igazán bátor nem azt tudja, mikor oltson ki egy életet, hanem hogy mikor tartsa meg" - Gandalf
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!