Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » A filmeknél az összbevételt...

A filmeknél az összbevételt hogyan számolják, mi tartozik bele és meddig?

Figyelt kérdés

Ha mondjuk mondok egy példát, a Wikipédián azt olvasom hogy a Kommandós mókusok (fiktív példa, nincs ilyen film) c. film összes bevétele 1,083,561,992 $. Ez hogyan tevődik össze, miből számolják ki, és mennyire pontos? Gondolom a mozis vetítések benne vannak, de mindegyik nyilván van tartva? Tehát ha itt a helyi művelődési házban levetítik, akkor az ott eladott 23 db jegyet is beleszámolják, dollárba átváltva? Illetve mi a helyzet a filmes vetítésekkel (Film+ és társai) és a DVD-forgalmazással? Ide kapcsolódóan: meddig számolják a bevételt, mikor van úgymond a zárás, tehát ami után én már hiába veszek meg valamit, nem számítják bele az összbevételbe? (Vagy ezt élethosszig frissítik minden filmnél? Gondolom azért nem...)

Itt egy szűkebb összefoglaló, ha túl bő lére eresztettem volna föntebb:

-Ha én vidéki színházban, azaz nem multiplex moziban nézem meg a filmet, akkor az is számít az összbevételbe?

-Ha a Film+ lead egy Steven Seagal filmet 1991-ből este 9-kor, azért gondolom fizettek jogdíjat, az beleszámít Steven Seagal filmjének összebevételébe?

-Ha én ugyanezt a Steven Seagal filmet (vagy egy másikat) bemegyek a Tescoba, és papírtokos kiadásban megveszem 300 Ft-ért, azt beleszámolják (tehát nő azzal kb. 1 $ értékkel a film globális összbevétele)?

Elnézést ha hosszú és szájba rágós voltam, csak érdekelne pontosan hogyan is működik ez. Köszönöm ha válaszoltok!

2018. márc. 30. 23:23
 1/1 anonim ***** válasza:
A Wikipédia a teljes bevételen a mozis bevételekt szokta érteni(box office). Hazai és nemzetközi bevételeket összeadva. Igen, benne vannak a vidéki mozik is.
2018. márc. 31. 02:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!