Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Harry Potter kedvelök, mi...

Harry Potter kedvelök, mi erre a magyarázat?

Figyelt kérdés

Tegnaptól-máig újranéztem az összes HP részt.

És nem értem hogy a halálos átkot miért csak az utolsó 2részben használják elöszeretettel?

Voldi elött miért nem ismerte senki?

És miért nem mondjàk ki egymásra ha kemény harc folyik? Miért csak lefegyvereznek folyton?

Pl. Amikor Hermionét kínozza Bellatrix az ereklyék 1.részében, Potterék ki sem mondják pedig simàn megölhetnék vele Bellatrixet.

Illetve a Félvér Hercegben Piton saját átkot talál ki a "SectumSempra"t.

Azt miért találhatta ki s miért nem ismerte meg sosem más (pl. Miért nem tanította) csak Harry ismerte, amikor olvasta a könyvben?

2018. márc. 18. 17:55
 1/8 A kérdező kommentje:
A halálos átoknál az "Avada Kedavra"-ra gondolok
2018. márc. 18. 17:56
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem azért nem használták, mert főbenjáró átok, és ha jól tudom, a használata azkabani büntetést von maga után. Nyilván amíg Voldemort nem tért vissza, a halálfalóknak meg kellett húzniuk magukat. A háború alatt meg már tojtak arra, hogy mit szabad és mit nem. Mindkét oldal.

Piton az átkot valószínűleg iskolásévei alatt fejlesztette ki, akkor még nem volt tanár, és ha kiderült volna, hogy fekete mágiával kísérletezik, kicsapták volna. Mondjuk sejtem, hogy halálfalóként használta egyszer-kétszer. Aztán a Roxfort befejezése után Voldemort megölte Lilyt, és valószínűleg onnantól kezdve Piton nem akarta őt semmivel sem segíteni. A filmből kimaradt az a jelenet, aki a könyvben benne van, amikor Lily halála után Piton Dumbledore-nál konkrétan tombol és összezuhan,úgyhogy sejthető, hogy nem hunyt szemet a dolog felett.

Ez az egyéni véleményem és nézőpontom, nem biztos, hogy valóban ez áll a háttérben.

2018. márc. 18. 19:42
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Azért nem használják előszeretettel, mert be van tiltva és azonnali halált okoz. Ez a 4. részben el is hangzik ,aki emberen használja annak irány az Azkaban. Nyilván Voldiékat ez a legkevésbé sem érdekli. És természetesen Voldemort előtt is ismert átok volt.
2018. márc. 18. 19:48
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

1) Nem tudom, ha te választhatnál aközött, hogy egy embert lefegyverzel, vagy egy embert meggyilkolsz, remélem te is az előbbit választanád. Egyszerűen nem jött fel, hogy emberek meg akarnák ölni egymást. Igazából az egyetlen ember, aki használhatta volna, az Mógus, de valószínűleg Voldemort, miután legutóbb lepattant Harryről ez a bűbáj és majdnem megölte őt, kicsit óvatos volt. Utána a baziliszkusz ellen Harryék még nem ismerik, Pettigrewt nem akarják megölni, és a 4. részben sem akarnak a végéig senkit komolyan megölni, a végén pedig Voldemort használja. Aztán a további részekben a halálfalók és Voldemort végig használják.

2) Senki nem tudja a varázslatok pontosan hogyan működnek, de valószínűleg az Avada Kedavra nehezebb átok, mint egy lefegyverzés. Harry használja a Crucio-t az 5. részben, és nem nagyon sikerül neki. Szóval egyértelmű, hogy a varázslatoknak van valamilyen nehézségi és talán egyéb érzelmi igénye. Harry nem egy gyilkos alkat, könnyen lehet, hogy nem is tudná megcsinálni.

3) A varázslatok felderítéséhez is könnyen lehet köze. Könnyen lehet, hogy ha valaki elsüt egy ilyen átkot a Roxfortban, akkor Dumbledore tudna róla. És utólag is könnyebb valószínűleg kimutatni. Pl. Lockhart a saját felejtő bűbáját használta, valószínűleg azért, mert azt nehezebb felderíteni.

Ami a sectumsemprát illeti, Piton nyilván nem akarta másokkal megosztani. Piton mindig is ilyen loner típus volt, és abban lelte az örömét, hogy olyan dolgokat tud, amiket mások nem. Hogy a kitalálási procedúra hogy működik egy átok esetén azt megint csak nem tudja senki.

2018. márc. 18. 20:40
 5/8 A kérdező kommentje:
Huuu koszi a valaszokat. :)))
2018. márc. 18. 20:41
 6/8 anonim ***** válasza:
10%

mert a könyvek és a filmek felépítése olyan,hogy a fiatal nézők szemén keresztül írták,nekik szól.

mert felnőtt nézőként a kérdés inkább az,hogy mi a fenének jár el egy varázsló dolgozni?

amikor csak annyi lenne a dolga,hogy invító pénz.

de amúgy szerintem is eléggé hiányzott,hogy a "jók" össz vissz 2x használnak főbenjáró átkot.

1x a koboldokon a bankban,meg amikor harry a hollóhát toronyban az egyik halálfaló tanárra ráküld egy kruciátuszt.

2018. márc. 18. 23:43
 7/8 anonim ***** válasza:
90%
Mert a főbenjáró átkok hasznlata Azkabani fogságot von maga után, de Voldi után már tökmindegy volt, hiszen akkor mindenki az életét védte, akárhogyan.
2018. márc. 19. 15:51
 8/8 A kérdező kommentje:

Koszonom

Igy mar ertheto :)

2018. márc. 19. 19:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!