A 'The 100' (The hundred) című sorozat miről szól? Mi a véleményetek róla, ti szeretitek? Milyen korosztálynak ajánlanátok?
Szpoiler mentesen és röviden: Visszaküldenek 100 bűnöző fiatalt arra a földre amit nukleáris csapás ért 97 éve.
Amikor először hallottam róla akkor megtetszett de másra számitottam mint amit kaptam, nekem személy szerint nem tetszett. Korosztály 12-14+ van benne vér azthiszem.
fiataloknak 18 alatt.
felnőtteknek már nagyon logikátlan.
az alapfelütés,hogy az űrben élnek hermetikusan vagy 100 éve.
és fogy a levegő meg a kaja,ezért a legkisebb bűnért vagy hibáért kidobják az elkövetőt a légzsilipen.
de ez sem elég,mert így is sokan vannak,ezért a tiniket leküldik a sugárszennyezett földre egy 1 hetes gyorstalpaló túlélő kiképzés után.
és akkor innen nem logikus,mert a logikus az lett volna,ha ezek a hermetikusan űrben felnőtt gyerkőcök pár hét alatt éhen halnak az erdőben.
de e helyett egészen jól boldogulnak annak ellenére,hogy gyakorlatilag nincsen bemutatva,hogy honnan van kajájuk,vagy vizük.
pedig szerintem ez kellene legyen az alapja egy ilyen sorozatnak.
A korosztály ennél a sorozatnál szerintem nem releváns. Az tény, hogy vannak a sorzatban "logikátlan" dolgok, de ez egy Sci-Fi, szerintem nem meglepő, és a változatos, folyamatosan pörgő és érzelmekkel teli eddigi 4 évad ezeket (legalábbis szerintem) teljesen kárpótolja.
Az alap story valóban azzal indul, hogy leküldenek 100(+1) fiatalkorú elítéltet a földre, de én ennyivel nem írnám le a sorozatot, tekinttel arra, hogy az első évad után a sorozat teljesen más irányt vesz, és lehet hogy valóban nem azt kapjuk amire számítottunk, de pl én örültem annak, ahogy végül alakultak a dolgok(!!!Esetleges spoiler: Pl ez az ürhajós dolog is
hamar megszűnik.). A sorozat eddig minden évadban megtudott lepni, az izgalmas akciódús/mistery/drámai szálak mellet komoly társadalmi és erkölcsi témákat dolgoz fel, és bár ez lehet nem pozitívum de a készítők nem félnek kiiktatni közkedvelt kraktereket sem hogy fenntartsák a változatosságot(Ebből is érződik hogy ez a sorozat bizony nem szarakszik :D).
Most fog kezdődni nemsokára az 5. évad, biztos vagyok benne hogy ez se lesz unalmas, de ha igen, az eddigi 4 évadért szerintem akkor is megéri megnézni! :D
Szerintem kezdd el nyugodtan, ha nem a te stítlusod akkor legfeljebb pár órát szúrtál el az életedből, bár engem 1-2 rész után beszippantott :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!