The Ritual c. horror film! Valaki elmagyarázná, aki jártas az északi mitológiában?
Mi volt az a lény? Azt mondják benne, hogy egy ősi isten, de pontosan melyik? Felirat nélkül néztem és nem értettem, hogy mi köze van Lokihoz.
És miért szúrta az embereket a fára? Tényleg van ilyen hagyomány a vikingeknél?
Lokinak valami elfuserált ivadéka.
A falusiaknak hosszú életet adott cserébe az áldozatokért.
A fára szúrás szerintem nem lett kifejtve, csak sima hobbija volt a lénynek. :D
Nem sok köze van annak a filmnek az északi mitológiához.
Lokinak tényleg vannak szörnyekez hasonló utódai, de olyat, amilyen a filmben volt, nem tartanak számon, nem hiszem, hogy előfordulna bármilyen ógermán feljegyzésben. Elég sokat olvastam már a témában, és még nem találkoztam vele.
Aztán. A filmben ugye látsz rúnákat, amiknek valamiért negatív jelentést adtak. A valóságban egyrészt betűket jelöltek, másrészt rúnamágiához használatosak, ami szintén nem egy kifejezetten gonosz dolog.
Egész biztos, hogy a vikingek, ha emberáldozatot mutattak be (volt rá példa, de nem tömegesével), nem szurkáltak embereket a fára. A dolog általában önkéntes alapon történt, akadt rá jelentkező, hiszen aki felajánlja magát, az azonnal a Valhallába jut. Ha jól tudom, karddal végeztek velük, gyorsan. A kivégzések jóval brutálisabbak voltak, de azok nem az Isteneknek bemutatott áldozatként szolgáltak.
Ha érdekel a téma, a Vikingek nagyon jól bemutatja a kort, ha pedig kifejezetten a vallás, mitológia érdekel, ajánlom a [link] oldalt, nagyon sok mindent találsz a hitvilágról és a vikingek által használt mágiáról is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!