Börtön témájú sorozatokat tudtok?
Szóval olyasmi érdekelne, amik arról szólnak hogyan telnek a rabok napjai a börtönben, milyen agresszív oldala van stb.
Eddig amit láttam az a Majdnem megúsztam, de itt nem a börtönben voltak, hanem a szökés utáni életüket ismertetik.
A Szökés azért rossz példa börtönös sorozatra, mert nem a börtönről szól, hanem a szökésről. Ennyi erővel olyan univerzumban is játszódhatna hogy bolondok akarnak a diliházból vagy gyerekek az iskolából, vagy állatok a vágóhídról kiszökni, és van köztük egy zseni aki megtervezi majd lépésenként végrehajtja ezeket. Ráadásul a Szökés első évada végén beteljesül amiről szól, a maradék 4 évad színvonalban és tartalomban sem ér fel hozzá.
Másik börtönös sorozat ami kakukktojás mert vígjáték de minimum dramedy: Orange is the New Black
Ami börtönéletes dráma:
"Oz" kifejezetten erről szól. Mint minden börtönös sorozat ez is egy alacsony biztonsági fokozatú férfibörtönben játszódik, mert ezeknél van megengedve hogy a rabok takarodóig viszonylag szabadon mozoghassanak a börtön területén. Ezekből adódnak a konfliktusok, illetve a tipikus börtönhierarchia és bandák harcaiból. Több főbb szereplő életét követi a sorozat akik az évadok során hol feljebb, hol lejjebb kerülnek a ranglétrán, az évadok során többen meghalnak majd cserélődnek a szereplők, tehát nincs tipikus halhatatlan kedvenc akit nem érhet bántódás.
HBO dráma, ezért prémium szinten mehet benne az erőszak, vér, dráma (országos tévében nagyon sokat visszafog a cenzúra az ilyen tartalmakból).
Női börtönös változata: Wentworth
Amire kifejezetten gondoltam volna azok dokumentum filmek lennének, tehát olyan részek amik a valóságról szólnak.
Ahol bemutatják pl. egyes hírhedt bűnözők hogyan kerültek be, mit követtek el, hogyan élik túl a benti napokat ilyesmi
De azért köszi az eddigi válaszokat is! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!